Ga naar hoofdonderdeel

Jongeren (12-25 jaar)

Slider jongeren

Jongeren (12-25 jaar)

Foto jongeren

Jongeren

Jongeren bewegen tegenwoordig steeds minder en overgewicht onder deze groep neemt steeds meer toe. De buurtsportcoaches van Sportservice Roermond zetten zich iedere dag weer opnieuw in om iedereen binnen de gemeente Roermond in beweging te krijgen, ook jongeren. Dit doen we onder andere in samenwerking met partners, het onderwijs en verengingen. We willen jongeren kennis laten maken met verschillende (water) sport- en beweegactiviteiten. Dit kan veelal onder schooltijd maar juist na schooltijd zoeken wij graag de samenwerking op met sportvereniging en sportaanbieders uit de regio.

Foto jongeren 2

Het positieve effect van sport en bewegen

Sport en bewegen heeft een positief effect op de fysieke en mentale gezondheid bij jongeren. Sport en bewegen zorgt bijvoorbeeld voor stressvermindering, vergroot het zelfvertrouwen én de veerkracht. Daarnaast bevordert sporten in groepsverband het sociaal gedrag en burgerschapsvaardigheden bij jongeren.

Neem bij vragen vooral contact met ons op! Wij helpen je graag bij het vinden van de sport die bij jou past! Heb je de financiële middelen niet om te kunnen sporten? Onze buurtsportcoaches zijn allemaal intermediairs bij Jeugdfonds Sport & Cultuur en kunnen jullie op weg helpen en ondersteunen.

Neem contact met ons op

Astrid Wijnen - Buurtsportcoach

Astrid Wijnen

Buurtsportcoach
Susan Houwen - Buurtsportcoach

Susan Houwen

Buurtsportcoach