Over ons: Sportservice Roermond

Sportservice beweegt altijd met jou mee

Sporten in Roermond kan op veel plekken en op vele manieren. De gemeente Roermond heeft een rijk verenigingsleven, veel sportvoorzieningen en tal van activiteiten waarbij je kunt sporten en bewegen. En juist in een stad die zelf steeds in beweging is, mag Sportservice natuurlijk niet ontbreken.

Sportservice Roermond beweegt altijd met jou mee! Wij vinden het namelijk belangrijk dat in onze veranderende samenleving niemand buitenspel komt te staan. Daarom helpen we jou om via sport je eigen doelen te behalen, maar ook betrokken te blijven bij wat er om je heen gebeurt. Dat doen we door activiteiten te organiseren waarbij jij je thuis voelt, door je te helpen het maximale uit jezelf te halen of door je wegwijs te maken in het Roermondse verenigingsleven. En bovenal: door via sport en beweging te laten zien wat er speelt in Roermond. Want wie meebeweegt, die beweegt meer!

Beweeg jij ook mee met Sportservice Roermond? Laat het zien met jouw #Roermoves

Sportservice is een creatief en dynamisch team dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Roermond. Vanuit ons kantoor in Zwembad de Roerdomp zetten wij ons dagelijks in om de sport- en beweegdeelname van alle inwoners te vergroten. Dit doen we onder meer door het aangaan van nieuwe verbindingen, het actief betrekken van partners en de organisatie van sportieve activiteiten. Sportservice draagt daarmee bij aan het welzijn, de kwaliteit van leven en de gezondheid van alle inwoners in de gemeente Roermond.

De zeven kernwaarden van Sportservice Roermond

Hoe Sportservice met jou meebeweegt, dat hebben we vastgelegd in onze zeven kernwaarden. Dit is de service van Sportservice:

 1. Sociaal: Samen is veel leuker dan alleen;
 2. Expertise: Wij weten het, wij kunnen het en wij regelen het;
 3. Regionaal: Wij kennen de stad én we kennen jou;
 4. Vertrouwen: Sportservice beweegt altijd met jou mee, daar kun je op rekenen;
 5. Iedereen: Bij ons staat niemand buitenspel en valt er niemand buiten de boot;
 6. Conversie: Sport(service) volgen is zilver, meedoen is goud;
 7. Enerverend: Enthousiasme, plezier en sfeer: dat houdt ons in beweging.

Nieuwe manier van werken

Vanaf 2022 gaat Sportservice Roermond meer de focus op publieksgroepen leggen.
Hierdoor kunnen we de behoeften van de burgers van Roermond nog beter bedienen.

Deze publieksgroepen hebben we ingedeeld in 6 topics. Iedere topic heeft een buurtsportcoach als aanvoerder (aanspreekpunt):
– 0 – 4 jarigen: Cas van Hintem
– 4 tot 12 jarigen: Nadine Gruiters
– Jongeren (12 t/m 24 jaar): Astrid Wijnen
– Volwassenen (25+): Astrid Wijnen
– Senioren (55+): Cas van Hintem
– Mensen met een Beperking (mmb): Susan Houwen

Per topic bestaat het team in totaal uit 2 of 3 van onze buurtsportcoaches. Zo kunnen zij zich ook meer specialiseren op een bepaalde topic. In de lijst hierbeneden is een overzicht van de buurtsportcoaches en hun contactgegeven.

Wat blijft hetzelfde:

 • De sportieve inzet en hulp aan iedereen in Roermond die ons nodig heeft.
 • De vragen uit de wijk kunnen nog steeds worden gesteld bij de vaste buurtsportcoach.
 • Hij of zij zal waar nodig schakelen met de een van de topics om zo de beste hulp te kunnen bieden.

Het Sportservice Team bestaat verder uit:

 • Rik Wijnands: Sportconsulent
 • Inge Schuren: Verenigingsondersteuner + Sportconsulent
 • Kelly Wouters: Communicatie Adviseur
 • Dani Stroeken: Communicatiemedewerker
 • Pauline Schrooten: Regioconsulent Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg

Neem gerust contact met ons op om te kijken waar Sportservice Roermond jullie kan bij ondersteunen of wanneer er een vraag is. Wij staan voor jullie klaar.

Sport- en Beweegnota Roermond

Roermond verandert. We willen dingen anders doen: het moet socialer, gezonder, efficiënter, veiliger en duurzamer. Onze stad aan het water brengt deze maatschappelijke ontwikkelingen in een stroomversnelling. En juist in een stad die zelf steeds in beweging is, mag Sportservice niet ontbreken. De positie van sport en Sportservice in de gemeente Roermond is vastgelegd in de Sport- en Beweegnota.

De huidige Sport- en Beweegnota bevat het geactualiseerde sport- en beweegbeleid van de gemeente voor de periode van 2017 tot en met 2022. De groei naar de gewenste participatiemaatschappij, de gemeente als regisseur en verbinder, de veranderingen binnen de sport en de rollen die betrokken partners daarin vervullen, zijn onderwerpen die in deze nota worden besproken. Hieronder kun je de volledige Sport- en Beweegnota lezen en downloaden als PDF-bestand.