Ga naar hoofdonderdeel

JOGG - GEZONDE JEUGD, GEZONDE TOEKOMST

Slider JOGG

JOGG - GEZONDE JEUGD, GEZONDE TOEKOMST

Jongentje eet gezond

Samen maken we gezond gewoon

Stel je eens voor dat iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Daarom werkt JOGG samen met iedereen die voor hen het verschil wil maken aan een gezonde omgeving. JOGG Roermond verbindt bijvoorbeeld partijen zoals scholen, kinderopvang, welzijnsorganisaties, zorgprofessionals en het bedrijfsleven met elkaar. Ze werken samen om een gezondere omgeving te realiseren. Een omgeving waarin het voor ouders en kinderen gemakkelijk is om de gezonde keuze te maken.

Gezin eet gezond

Het belang van de omgeving

Van alle kinderen in Roermond tussen de 4 en 14 jaar is ongeveer 18% te zwaar. Dit komt niet door de kinderen zelf, maar door de omgeving waarin ze opgroeien. Daarom zetten we ons in om de plekken waar kinderen veel komen gezonder te maken. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Op deze manier maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld.

Logo JOGG

JOGG aanpak

Lees alles over de JOGG-aanpak, de initiatieven en de resultaten. Ontdek hoe kinderen in samenwerking met hun omgeving een gezonde toekomst wordt geboden.

Logo TeamFit

Team:Fit

Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving. Dit doen ze onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken.

Neem contact met ons op

Eline Verstappen

Eline Verstappen

Gezondheidsconsulent