Ga naar hoofdonderdeel

Meer Bewegen voor Ouderen

Slider mbvo

Meer Bewegen voor Ouderen

Meer bewegen voor ouderen 3

Meer bewegen voor ouderen (MBvO) in Roermond

Het aanbod aan seniorensport in Roermond wordt aangegeven met de term MEER BEWEGEN VOOR OUDEREN, afgekort tot het MBVO. Sportservice Roermond organiseert in het kader van het MBvO op verschillende plaatsen sport- en bewegingsactiviteiten, speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder. Deze activiteiten zorgen ervoor dat mensen boven de 60 jaar zich zo lang mogelijk fit en gezond blijven voelen, waardoor de zelfstandigheid en bewegingsvrijheid gewaarborgd blijft.

Ouderen zwemmen

Deelname en begeleiding

Binnen het Meer Bewegen voor Ouderen is er een heel divers aanbod aan activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan gymnastiek, fitness, nordic walking, volksdansen, yoga en zwemmen. De begeleiding van alle activiteiten is in handen van SPECIAAL OPGELEIDE DOCENTEN, die hun lessen aanpassen aan de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Zo kunt u aan een activiteit deelnemen op een manier die voor u comfortabel is. Daarnaast nodigen we u uit om eens te komen kijken of meedoen met een van de activiteiten, om zodoende zelf te kunnen bepalen of het iets voor u is. Wanneer u zich daarna aanmeldt voor de activiteit, dan verwachten wij dat u de intentie heeft om blijvend mee te doen. Bekijk ook de informatie over de tarieven of kies ervoor om direct aan te melden.

MBvO

Het doel van MBvO

MBvO wil mensen van 60 jaar en ouder helpen om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven functioneren. Voldoende lichaamsbeweging en sociaal contact zijn daarbij heel belangrijk. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen zich zowel lichamelijk als geestelijk fit en gezond voelen. Door regelmatig te bewegen blijft bijvoorbeeld de fysieke conditie op peil en blijven spieren en gewrichten sterk en soepel. Het sociale contact en de goede sfeer dragen bovendien bij aan het mentale welzijn. Tijdens de MBvO-activiteiten gaat het dan ook zeker niet om wedstrijden en prestaties, maar staan het meedoen en de gezelligheid steeds voorop.

Participatie MBvO

Ouderen met een laag inkomen kunnen gebruik maken van de participatieregeling

Bijdrage voor het meedoen aan maatschappelijke en culturele activiteiten (inclusief sport). Voor personen met AOW, chronisch zieken of gehandicapten. Voorwaarden: inkomen rond sociaal minimum, individuele beoordeling. Inzendingen worden beoordeeld door het  Cluster Sociale Zaken, www.roermond.nl/socialezaken (telefoon 14 0475).

Heeft u hulp nodig met de aanvraag van de participatieregeling? Neem dan contact op met de WegWijzer. Bewoners van de gemeente Roermond kunnen tijdens de openingstijden zonder afspraak terecht bij de WegWijZer, zowel telefonisch als aan het loket. Buiten de openingstijden is het mogelijk een afspraak te maken. Klik hier voor meer informatie!