Ga naar hoofdonderdeel

Media Ukkie Dagen 2024

0-4 jaar

Media Ukkie Dagen 2024

Bewegen met media

Gezonde balans

Op een gezonde manier tv kijken, kan dat? En wat is te veel schermtijd voor mijn kind? Wellicht heb je deze vragen wel eens gekregen van een ouder of opvoeder. Geen gekke vragen, want ieder kind gaat vroeg of laat met digitale media aan de slag. Dat is leuk, kan leerzaam zijn en het kan ouders nét dat beetje ruimte geven na een drukke dag. We willen allemaal dat kinderen gezond opgroeien met media. Dus letten ouders en opvoeders op de juiste balans tussen mediagebruik en andere activiteiten én tussen stilzitten en actief bezig zijn. Als professionals kunnen wij hen daarin bijstaan.

Kinderen spelen met telefoon

10 tips om te bewegen met media

Wij geven je graag tips hoe je aan de slag kunt gaan met die balans. Hoe kinderen media lezen, luisteren of kijken. Liggend op de bank, of juist actief? Van ver weg, of dichtbij? En lang achter elkaar of juist afgewisseld met andere activiteiten? Kortom, hoe bewegen ze mét media? Bewegen met media kan bijdragen aan een gezonde balans tussen bewegen en zitten. Er zijn tal van manieren waarop we kinderen en ouders kunnen inspireren om in beweging te komen met media. Daarom geven we inspiratie, richting en concrete tips voor gezonde en actieve mediagebruik.

Kinderen met ipad

Speel het dobbelspel

Gro-up heeft een beweegdobbelspel ontwikkeld. Met het Media & Bewegen dobbelspel kun je samen met je ukkie op een leuke manier aan de slag met de balans tussen media en bewegen. knutsel samen met je ukkie de dobbelstenen in elkaar en spelen maar!

Neem contact met ons op

Cas van Hintem - Buurtsportcoach

Cas van Hintem

Buurtsportcoach
Nadine Gruiters - Buurtsportcoach

Nadine Gruiters

Buurtsportcoach