27 augustus 2020

Doelen stellen

Doelen stellen is voor iedereen

Over enkele dagen gaan we van start. De inschrijvingen druppelen nog steeds binnen. Doordat iedereen mee kan doen op zijn/haar manier, vormt zich een gemêleerde groep deelnemers. Zowel in leeftijd als in getraindheid. In dit artikel gaan we het hebben over doelen stellen. Want hoe jong/oud/getraind/ongetraind je ook bent, ieder kan een doel stellen. Een doel stellen helpt je om gemotiveerd te raken en  te blijven, en wekelijks die hardloop- of wandelschoenen aan te trekken. En laten we voorop stellen: Het is niet belangrijk hoeveel kilometer je bijdraagt… Het gaat er om dat je kilometers bijdraagt!

Om een doel te stellen is het voor iedereen belangrijk om je de vraag te stellen “Wat is voor mij haalbaar, wat is realistisch”. Een doel motiveert enorm en zorgt ervoor dat je er volledig voor wilt gaan. Stel een hoofddoel, maar daar tussenin ook een aantal subdoelen. Steeds als je een subdoel bereikt, weet je dat je weer een stapje dichter bij je hoofddoel bent. De beloning dat je een (sub)doel haalt, is een heerlijk en euforisch gevoel.

Mogelijke doelen:

  • Een bepaalde afstand hardlopen/wandelen;
  • 3x Per week een rondje hardlopen/wandelen;
  • Ontspanning door samen met een maatje te gaan hardlopen/wandelen;
  • Een afstand binnen een bepaalde tijd afleggen;
  • 45 Minuten aan één stuk in beweging te zijn.

Er zijn dus verschillende soorten doelen die je voor jezelf kunt stellen. Kies doelen die bij jou passen en die ook langer vol te houden zijn. Wanneer je té hoge doelen stelt, zal je merken dat dit juist averechts werkt en je ongemotiveerd raakt. Dit moet je voorkomen.

 

Aanstaande dinsdag gaan we van start! Ons hoofddoel: Europa rond! Subdoelen: Van plek A naar plek B! Help jij ons mee? Schrijf je dan nu in! Ga naar www.roermondsport.nl/met-sportservice-roermond-europa-rond/ en klik op “Inschrijven“. Meedoen = Gratis!

 

Veel succes!