Zwemmen

Zwemmen voor baby’s en peuters

Puppyzwemmen
Voor kinderen vanaf 3,5 jaar

Puppyzwemmen in de Roerdomp is een programma van zwemlessen dat een goede basis vormt voor een reguliere zwemopleiding volgens de normen van het zwem-ABC. Binnen het Puppyzwemmen is er bijzonder veel aandacht voor het zogenaamd ‘watervrij’ maken van kinderen. Dit betekent dat we ervoor zorgen dat kinderen zich veilig en comfortabel voelen in het water. Binnen het Puppyzwemmen zijn er drie verschillende diploma’s: de Puppy 1, 2 en 3. Voor elke Puppy wordt gekeken of het kind de vaardigheden voor dat niveau voldoende beheerst, voordat het diploma wordt uitgereikt. Kinderen die geslaagd zijn voor Puppy 3 kunnen instromen in de reguliere zwemles, afhankelijk van het bijbehorende advies.

Overlevingszwemmen voor peuters
Voor kinderen vanaf 2,5 jaar

Bij Overlevingszwemmen voor peuters leren peuters zelfredzaam te zijn in het water.  Het is echter niet zo dat peuters tijdens en na dit programma direct volledig veilig en zelfstandig zijn in het water. Het Overlevingszwemmen is daarom geen volwaardige vervanging voor reguliere zwemlessen. Het gaat erom dat peuters hun eerste waardevolle ervaringen opdoen in het water, met de hulp van hun papa of mama.

Baby- en peuterzwemmen

Voor kinderen vanaf ca. 8 weken

Het Baby- en peuterzwemmen maakt het mogelijk om samen met uw baby of peuter te genieten van het water. Alle activiteiten worden begeleid door een ervaren zweminstructeur, met behulp van liedjes en spelletjes in een ongedwongen sfeer.

De temperatuur van het water ligt tussen de 30 en 31 graden Celsius, terwijl de temperatuur van het peuterbadje en de Whirlpool ongeveer 34 graden Celsius is. Daardoor is het Baby & Peuterzwemmen een heerlijke ontspannende ervaring voor zowel ouder als kind. Het biedt volop gelegenheid om samen te spelen, bewegen en knuffelen in het water. Naast de stimulering van de motorische ontwikkeling van uw kind, streven wij ook een stukje zelfredzaamheid na. Tijdens het Baby & Peuterzwemmen zijn er daarom op bepaalde tijden korte lesjes die 15 minuten duren en waaraan u vrijblijvend kunt deelnemen. In dit kwartiertje leert u onder begeleiding hoe u met uw baby optimaal kunt bewegen en spelen in het water.

Meer informatie:
www.roermondsport.nl/roerdomp