Handboogschieten

Handboog Vereniging Soranus Boukoul

Het schieten met pijl en boog is al duizenden jaren oud. Vroeger werd er geschoten voor de jacht, tegenwoordig op recreatieve wijze. Soranus is opgericht in 1927 en telt ongeveer 60 leden, waarvan ongeveer 25 actieve schutters.

Wedstrijden
Soranus is aangesloten bij de Midden-Limburgse bond Gezellig Samenzijn. Bij deze bond zijn 25 verenigingen aangesloten die in een straal van 20 kilometer rond Roermond gevestigd zijn. Wedstrijden en kampioenschappen worden zowel individueel als in teamverband geschoten. Een team bestaat uit 6 schutters, waarbij er geen onderscheid wordt gemaakt in geslacht of leeftijd.

Trainingsmogelijkheden
In de winterperiode kan er op de donderdagavond vanaf 19:00 uur op de binnenbanen in de harmoniezaal geschoten worden. Op het adres Boven Boukoul 17 te Boukoul is ook het clublokaal gevestigd. Daarnaast beschikt Soranus over 5 buitenbanen. Ieder lid kan op de buitenbanen in de zomer trainen zo vaak en zoveel hij/zij wil. Geïnteresseerden en nieuwe leden kunnen het gehele jaar op een donderdagavond kennismaken met de handboogsport en onder begeleiding van eigen leden zelf een pijltje schieten. Het materiaal hiervoor wordt door de vereniging kosteloos beschikbaar gesteld. Wil je een keer kennismaken met de handboogsport en de vereniging, ga er dan eens kijken. Schiet vrijblijvend een pijltje op de wekelijkse oefenavond.

Meer informatie:
www.soranusboukoul.nl 

Har Hendrickx (secretaris)
Tel: 077-4741013
E-mail: Soranus.Boukoul@outlook.com