Sporten met een beperking

Omdat niemand buitenspel mag staan

Sportservice Roermond vindt het belangrijk dat op het gebied van sport- en beweging niemand buitenspel komt te staan. Dit geldt in het bijzonder voor mensen bij wie bewegen niet vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld als gevolg van een lichamelijke beperking of chronische ziekte. Op deze pagina bespreken we de mogelijkheden voor sporten met een beperking.

Sport en bewegen draagt in grote mate bij aan het welzijn van mensen. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om te sporten, zeker ook kinderen in het speciaal onderwijs en mensen met een beperking. Net zoals anderen, sporten ook zij in de eerste plaats voor hun ontspanning en plezier. Daarnaast hebben zij er groot profijt van in het dagelijks leven. Door te sporten leert men nieuwe mensen kennen en worden zij actief betrokken bij hun sportomgeving. Sport draagt zo bij aan een grotere zelfstandigheid en zelfwaardering.

 

Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg (IKS)

Structureel sportaanbod voor mensen met een beperking

Iedereen Kan Sporten Midden-Limburg (IKS) is een project op het gebied van sporten met een beperking.

Het project Iedereen Kan Sporten is in 2008 ontstaan uit een samenwerking tussen de gemeenten Echt- Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond en Weert. Deze gemeenten zetten samen hun schouders onder deze samenwerking, met als doel sport voor kinderen in het speciaal onderwijs en mensen met een beperking een prominente plaats te geven in de regio Midden-Limburg.

Iedereen Kan Sporten organiseert en ondersteunt structureel sportaanbod, organiseert evenementen en ondersteunt bij alle randvoorwaarden zoals vervoer, toegankelijkheid van sportaccommodaties of het vinden van het juiste aanbod. Pauline Schrooten is de regioconsulent voor Midden-Limburg. Zij is het aanspreekpunt voor verenigingen, onderwijsinstellingen, organisaties alsook voor individuele vragen met betrekking tot sportactiviteiten voor mensen met een beperking.


Pauline Schrooten
"Graag wil ik ervoor zorgen dat ook mensen met een beperking kunnen meedoen en bewegen."
Team Sportservice
"Sportservice Roermond beweegt altijd mee, ook met mensen bij wie bewegen niet vanzelfsprekend is."