Tendoryu – Aikido – Roermond

Aikido is een jonge en spirituele krijgskunst. Het is ontwikkeld in de vorige eeuw door Morihei Ueshiba uit Japan. Hij had vele krijgskunsten bestudeerd en hieruit een nieuwe weg ontwikkeld. Vele facetten uit het aikido zijn toepasbaar in het dagelijkse leven. Door regelmatig oefenen leer je de eigen innerlijke kracht “ki” te vergroten.

De Budo etiquette is voor niet-japanners vaak vreemd. Dit is wel noodzakelijk om eenieder bewust te maken (en te houden) van de gevechtskunst waar men mee bezig is. Dames trainen met heren, jong traint met oud, hoog gegradueerden trainen met beginners. Het samen trainen, verantwoordelijk zijn voor elkaar, vergroot de sociale vaardigheden. Continue beoefening leert je te ontspannen met inspanning. Aikido kent geen wedstrijden. De grootste tegenstander ben jezelf.

Sinds 1997 bestaat Tendoryu Aikido in Roermond. Naast een afdeling met toegewijde volwassenen hebben we ook een afdeling enthousiaste jeugd.
Wij trainen wekelijks in onze dojo (oefenruimte) in Roermond. Daarnaast zijn er in de Euregio en daarbuiten voldoende mogelijkheden om via stages de eigen vaardigheid te vergroten en internationale contacten te leggen.

Iedereen is welkom om mee te doen en zo te ervaren of deze martiale kunst bij hem of haar past.

 

MEER INFORMATIE:
www.tendoryu-aikido-roermond.nl