Walking Football DES Swalmen

DES Swalmen is begonnen met walking football: lekker een balletje (laag over de grond) trappen in een wandelend tempo. Geschikt voor de wat oudere voetballiefhebber die graag wil bewegen en het leuk vindt om in een team te spelen

Het achterliggende is dat we graag zoveel mogelijk mensen de gelegenheid willen bieden om op hun eigen niveau in beweging te komen op ons prachtige sportpark.

Er wordt op een aangepast veldje gespeeld met teams van 6 tegen 6 waarbij de doelen zijn verkleind. Er zijn geen keepers en de bal mag niet boven heuphoogte komen. De naam ‘walking football’ is zeer terecht: rennen is uit den boze, een rush richting doel mag niet. Lichamelijk contact is niet toegestaan, de sliding is uitgebannen. Bij walking football ligt de nadruk op positiespel en dat resulteert in een aantrekkelijk, beweeglijk spelletje. Juist voor de liefhebber waarvoor het ‘gewone’ voetballen inmiddels te veel inspanning vergt, is het een ideale activiteit.

Walking Football: veel meer dan dat uurtje voetballen

Regen, heftige wind of lenteachtige taferelen, de groep Walking Footballers van de Zjwaamse voetbalvereniging DES Swalmen trotseert de weerselementen en staat wekelijks op vrijdags op het veld.. ”Vooral ook omdat Walking Football veel meer is dan dat uurtje voetballen in de week’’. Walking Football draait niet om competitie of elkaar aftroeven, maar mét elkaar binnen een hele leuke groep plezier aan de voetbalsport beleven. Hierbij is het sociale element voor, tijdens en na het actief bezig zijn enorm belangrijk.

Aanmelden
Interesse? Meld je dan aan via onze website of neem contact op met walkingfootball@desswalmen.nl.
Na het kennismakingsgesprek zijn de eerste drie trainingen gratis en geheel vrijblijvend. Wij trainen op vrijdagochtend tussen 09:30 en 11:30 uur op de Bosberg.