Peutergym Roermond

Bij Peutergym Roermond komen ouders met kinderen  samen bewegen. Eén op één ben je met je kindje bezig. De les duurt driekwartier en daarna wordt er gezamenlijk iets gedronken. De motorische ontwikkeling staat centraal maar ook de sensomotorische en sociale ontwikkeling spelen een grote rol.

Babygym (vanaf 6 maanden)

Vanaf de geboorte willen kinderen bewegen. De motorische ontwikkeling is een belangrijk proces voor nu maar ook zeker voor later. Bij peutergym Roermond hebben we daar oog voor. We gaan op een speelse leuke manier de kinderen uitdagen tot bewegen. We maken gebruik van klein materiaal zoals kleine en grote ballen/handdoeken en parachute e.d. Ook is er elke les muziek dit is goed voor gehoor, ritmegevoel, muziekbesef en de taalontwikkeling. We maken gebruik van de eigen ontwikkeling en rollen, kruipen en lopen over de zachte materialen. We sluiten af met een liedje of klapspelletje.

Peutergym (vanaf 1,5 jaar)

De les begint met muziek. Bewegen op muziek is belangrijk voor ritme – taalbegrip en muziekbesef. Daarna werken we met diverse materialen , we ontdekken wat we daar allemaal mee kunnen. Er wordt elke week met ander materiaal gespeeld. Daarna zijn de grondvormen van bewegen aan de beurt ( kruipen – rollen – balanceren – springen – draaien/zwaaien en duikelen) We klimmen en klauteren over het klimrek en glijden van de glijbaan. We sluiten af met een spelletje of dansje.

Hersengymnastiek (vanaf 4 jaar)

Het vervolg voor kinderen vanaf 4 jaar is hersengymnastiek. We werken aan : Coördinatie – Balans – Focus – concentratie – Symmetrie – Ritme en klapoefeningen – Balvaardig – Hand-oogcoördinatie

 

Je kunt pas stilzitten als je veel en gezond bewogen hebt. Zin in? Kom naar de GYM!

Meer informatie:
www.peutergymroermond.nl
moniquesijben@gmail.com
+31 (0) 6 28 86 32 18

https://www.youtube.com/watch?v=WxXjpBLsHm0[/embed]