Handbalvereniging LimMid

HV LimMid is een handbalvereniging die is ontstaan door een fusie tussen drie handbalverenigingen in Midden-Limburg: HV Leudal, HV Maasgouw en HV Swift 2000. Na een periode van samenwerking is de fusie per 1 juli 2017 gerealiseerd. De nieuwe vereniging telt nu ongeveer 175 spelende leden die uitkomen in de diverse competities. Het ledenbestand bestaat vooral uit dames- en herenteams, een recreantenteam en een team voor jongeren met een beperking.

De ambitieuze visie van HV LimMid
HV LimMid biedt méér dan één afzonderlijke vereniging kan bieden en dat komt tot uitdrukking in een aantal aspecten: Zo bieden ze meerdere vormen van handbal aan. Naast prestatie- en breedtesport in dames- en herenhandbal, bieden ze ook mogelijkheden voor G-handbal en beachhandbal. Ook hebben ze een recreantenteam in de gelederen. Er zijn handbalmogelijkheden in zoveel mogelijk kernen van de drie gemeenten Maasgouw, Leudal en Roermond.

Opleiding en ondersteuning
De leden krijgen trainingen van gekwalificeerde trainers die zowel op fysiek, mentaal en technisch vlak trainingen verzorgen. Zij worden gestuurd en gecoacht vanuit de Technische Commissie, die het programma bepaalt op basis van de handbalvisie, de ambities en de behoeften van teams en spelers/ speelsters. Talenten krijgen d.m.v. extra trainingen de mogelijkheid om zich verder te ontwikkelen tot topsporters die in Midden-Limburg kunnen blijven handballen op hun eigen niveau.

Ook krijgen trainers en begeleiders de mogelijkheid om tijdens de reguliere trainingstijden een erkende opleiding te volgen tot handbaltrainer. (Aspirant) Scheidsrechters worden bij HV LimMid goed begeleid in hun ontwikkeling en scheidsrechters worden gesteund door een beleid dat gericht is op een respectvolle positie binnen een veilige omgeving. HV LimMid werkt nauw samen met de drie genoemde Midden-Limburgse gemeenten. HV LimMid wordt ondersteund in het realiseren van haar ambities via de financiële steun van diverse sponsoren.

Meer informatie:
www.hvlimmid.nl