QR route: mindfulness locatie 8

Wist je dat

Er gebeurt veel in de wereld. Meerdere malen per dag word je via radio/tv, social media of nieuwsapp op de hoogte gebracht van alle ongelukken op de A2, de aanslagen die zijn gepleegd en hoe het Coronavirus zich ontwikkelt. Volgens de Zwitserse zelfhulpschrijver Rolf Dobelli is nieuws voor het brein wat suiker is voor je lijf. Té veel nieuws volgen zou je concentratievermogen aantasten, stress verergeren en slecht zijn voor het gevoel van controle over je leven.

Het zijn vooral nieuwswaardige gebeurtenissen die het nieuws halen. En negatieve dingen zijn nieuwswaardig omdat ze de uitzondering vormen. Bijna niets in het nieuws heeft direct impact op je dagelijks leven. En de grote gebeurtenissen waar je liever wél van weet krijg je tóch wel mee. Mensen praten erover, je vangt het in het voorbijgaan op, je ziet een voorpagina van een krant, etc.

Vraag jezelf eens af: Wat voegt het toe om het te weten? Wat voegt die ‘breaking news’ notificatie toe aan je dag, behalve onrust? Hoe helpt het nieuws jou om je leven, je omgeving en de wereld een betere plek te maken?

Challenge

Nieuwsgierig naar meer? Daag jezelf dan uit om één (of twee) weken geen nieuws te consumeren. Ga op nieuwsdieet. Merk op hoe je je voelt, wat het met je doet.  Als je experiment voorbij is kun je de balans opmaken. Hoeveel nieuws breng je terug in je leven?

Volgende locatie

51°11’16.9″N 5°59’05.0″E
Vul deze code in Google (maps) in.

Uitleg QR tocht

Je hebt een code gescand Super die onderdeel is van de QR-tocht(en) van Sportservice Roermond. Het is heerlijk en gezond om sportief bezig te zijn in de buitenlucht. Met deze tocht ga je door middel van opdrachten en coördinaten aan de slag om zo de hele tocht te voltooien.
Deze route van 5KM staat in het teken van mindfulness.

Naast deze tocht kunt je ook nog voor twee andere QR tochten kiezen, namelijk de puzzelroute (3,5 KM) en bootcamp route (10KM). Scan dan de andere kleurcodes op startlocatie Munsterplein.

Regels

Volg ten alle tijde de huidige corona regels, ook tijdens deze QR tocht. Op dit moment betekent dat:

  • Wandel alleen met je eigen gezin;
  • Wandel maximaal met 1 persoon buiten jouw eigen gezin. Dit uiteraard op 1,5 meter afstand.