QR route lang 2

Wist je dat?

In 1348 wordt voor het eerst een brug over de Roer op deze plaats vermeld.

In 1726 echter liet de stad Roermond twee steenovens aanleggen voor de bouw van een stenen brug. In 1755 werd deze brug geïnspecteerd door de Maastrichtse stadsbouwmeester Tilman Keerens.

In januari 1764 was de staat van de brug zo slecht dat besloten werd hem compleet te herbouwen. De nieuwe brug werd opgetrokken uit Naamse steen. De eerstesteenlegging vond plaats op 17 juni 1771. Maria Theresia heeft de brug aan de stad geschonken. De nieuwe brug is voorzien van ijsbrekers en omdat er in 1771 nog sprake was van scheepvaart in de Roer zijn de middelste bogen hoger dan de buitenste.

Sinds het midden van de 20e eeuw wordt ieder jaar op vastenavond vanaf de Stenen Brug een levensgrote pop van de Griekse god Bacchus in de Roer geworpen. Dit wordt in het Bacchusdrieve genoemd.

Volgende punt:

51°11’13.3″N 5°58’18.1″E

 

Uitleg QR tocht

Je hebt een code gescand dat onderdeel is van de QR-tocht(en) van Sportservice Roermond. Het is heerlijk en gezond om sportief bezig te zijn in de buitenlucht. Met deze tocht ga je door middel van opdrachten en coördinaten aan de slag om zo de hele tocht te voltooien.
Deze route van 10KM staat in het teken van bootcamp. Je krijgt allerlei leuke beweegopdrachten die je op eigen niveau kan uitvoeren.

Naast deze tocht kunt je ook nog voor twee andere QR tochten kiezen, namelijk de puzzelroute (3,5 KM) en mindfulness route (5KM). Scan dan de andere kleurcodes op het bord (Munsterplein).

Regels

Volg ten alle tijde de huidige corona regels, ook tijdens deze QR tocht. Op dit moment betekent dat:

    • Wandel alleen met je eigen gezin;
    • Wandel maximaal met 1 persoon buiten jouw eigen gezin. Dit uiteraard op 1,5 meter afstand.