12 maart 2021

Sportaanbieders in beeld: Swift Atletiek

Tijdens deze coronaperiode willen we een aantal sportaanbieders in beeld brengen. Wij zijn erg benieuwd hoe het met hun gaat in deze moeilijke tijden. Een aantal weken lang komt er iedere zondag een nieuwe vereniging in beeld in de rubriek “sportaanbieders in beeld”.

DEZE WEEK SWIFT ATLETIEK, HET BESTUUR VERTELT:

“Ook voor Swift Atletiek, net zoals voor alle andere (sport)verenigingen, is dit niet de leukste periode. We missen onze activiteiten (zoals jeugdkamp, jaarlijkse BBQ), onze wedstrijden, het gezellige hangen in de kantine op vrijdagavond en meer van dat soort dingen.

Gelukkige bijkomstigheid is dat atletiek een buitensport is, zonder fysiek contact. Dat maakt het voor ons iets makkelijker dan voor andere verenigingen. Toch hebben de beperkingen vanuit de protocollen ook voor ons grote invloed op het ‘atletiekgebeuren’.

Maar, en dat tekent onze vereniging, we zijn niet bij de pakken gaan neer zitten toen de protocollen bekend werden. Onze trainers en coördinatoren hebben gauw gekeken naar wat er wel mocht en hoe dat dan zou moeten. Ook toen er steeds weer nieuwe regels kwamen, steeds maar weer aanpassen en positief blijven. We mogen onze handen dichtknijpen dat we zo’n enthousiast en deskundig vrijwilligersteam hebben!

Met inachtneming van de regels kunnen we dan toch nog trainingen organiseren. Sterker nog, onze accommodatie wordt nu ook gebruikt door andere verenigingen zoals RZ. Het is mooi om te zien hoe we elkaar zo kunnen helpen. Wie weet wat dat in de toekomst nog brengt.

Een ander voorbeeld van creativiteit laat onze ABN-commissie (die zich richt op ‘oudere jeugd’) zien. De zeer populaire muziekquiz hebben ze online georganiseerd. Niet meer rammen op de zelfgemaakte elektronische stemknoppen maar klikken met de muis.

Onze vereniging is financieel gezond gebleven, vooral omdat onze leden bereid zijn om toch contributie te blijven betalen, ondanks dat de volwassenen nauwelijks hebben kunnen trainen. Ook dat verdient een pluim!

Buiten sporten is gezond, verhoogt de weerstand en is, samen met anderen, ook gezellig!

We nodigen iedereen uit om dat te komen ervaren bij Swift Atletiek”.