19 maart 2021

Sportaanbieders in beeld: Slow Run

Tijdens deze coronaperiode willen we een aantal sportaanbieders in beeld brengen. Wij zijn erg benieuwd hoe het met hun gaat in deze moeilijke tijden. Een aantal weken lang komt er iedere zondag een nieuwe vereniging in beeld in de rubriek “sportaanbieders in beeld”.

Deze week Slow Run, de trainster vertelt

“SlowRun is een nieuw concept speciaal voor vrouwen die graag (weer) willen gaan bewegen.

JIJ & YOGA introduceerde deze nieuwe sport in Limburg in de Coronatijd toen sportscholen en yogastudio’s moesten sluiten en nodigt vrouwen uit om naar buiten te gaan en te bewegen.

SlowRun is rustig hardlopen vanuit een ontspannen basishouding, buiten in de natuur, waar je meer vrijheid en ruimte kunt ervaren. Je gezondheid verbeteren en je fitter gaan voelen met looptechnieken, ontspannings-en ademhalingsoefeningen. Je leert op die manier weer te luisteren naar je eigen lichaam en je mindset te veranderen. Samen met een groep vrouwen die allemaal vanaf hetzelfde punt starten. Geen prestatiedruk, maar met plezier werken aan de balans tussen body & mind, in je eigen tempo.

Alle bewegingstechnieken en ademhalingsoefeningen die je krijgt aangereikt kun je ook toepassen in je dagelijkse leven. Van je hoofd naar je hart tijdens het lopen en dat neem je mee voor de rest van de dag!

De voordelen van SlowRun zijn:

  • je bouwt rustig conditie op
  • je leert te luisteren naar de signalen van jouw lichaam
  • geen presentatiedruk of “moeten”
  • naast inspannen leer je ook te ontspannen
  • lopen/joggen stimuleert botdichtheid
  • Je loopt op vet verbranding i.p.v. glucose
  • stimuleert aanmaak van ‘feel good’ hormonen in je hoofd
  • geschikt voor alle leeftijden

SlowRun is voor iedere vrouw!
De lijst van voordelen van sporten buiten in de natuur is eindeloos!

10-weekse cursus SlowRun

In de opbouwfase gebruiken wij de powerwalk-SlowRun-powerwalk methode. Basis van de 10-Weekse cursus is bewegen, plezier en ontspanning. Afstand en gelopen tijd zijn geen doel op zich!

Er zijn verschillende cursusmomenten die worden gegeven in de omgeving van Roermond, Echt en omstreken. Je kunt wekelijks (gedurende de cursus) kiezen welke ochtend/avond jou het beste uitkomt en we zijn ruim een uur onderweg met z’n allen.

Indien (rustig) hardlopen te hoog gegrepen is voor jou op dit moment, dan kun je ook deelnemen aan een 10-weekse cursus PowerWalken.

Je bent van harte welkom om ook het effect van SlowRun te gaan ervaren!

Voor meer informatie kijk op de website: www.slowrunroermond.nl

Of stuur een mailtje naar: ellen@slowrunroermond.nl