26 februari 2021

Sportaanbieders in beeld: Schietvereniging de Leuker

Tijdens deze coronaperiode willen we een aantal sportaanbieders in beeld brengen. Wij zijn erg benieuwd hoe het met hun gaat in deze moeilijke tijden. Een aantal weken lang komt er iedere zondag een nieuwe vereniging in beeld in de rubriek “sportaanbieders in beeld”.

DEZE WEEK SCHIETVERENIGING DE LEUKER. HET BESTUUR VERTELT:

“Schietvereniging De Leuker (SVDL) bestaat al ruim 50 jaar! De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie en heeft naast de basis certificering ook het Kroon certificaat verworven. Daarmee staat SVDL echt op de kaart en heeft de vereniging ook veel te bieden. Voor de 80 enthousiaste leden beschikt SVDL over twee gescheiden ruimtes. Boven wordt geschoten met lucht: geweer en pistool.

Schietsport is heel leuk, spannend en zelfs verslavend want wat missen we momenteel het ‘gevecht aangaan met jezelf’, waarbij je concentratie, ademhaling en techniek bepalend zijn voor je resultaat! Maar ook het gezellige verenigingsleven!

In Swalmen word je getraind om veilig om te leren gaan met een wapen, oefen je om jezelf te kunnen verbeteren in je prestaties en schiet je wedstrijden. Er zijn veel disciplines waarin je dat kunt doen, zowel met lucht als vuur en zowel intern als extern! Ook organiseert SVDL wedstrijden waarvoor schutters vanuit heel Nederland zich aanmelden. Om het iedereen zoveel mogelijk naar de zin te maken, heeft de vereniging flink geïnvesteerd in kwaliteit. Het ziet er allemaal prima en professioneel uit en bezoekende schutters tonen zich altijd erg tevreden over de faciliteiten en de sfeer. Dat merk je als ze hun wedstrijd hebben geschoten, de uitslag bekend is en ze afscheid nemen met ‘tot volgend jaar, dan ben ik er zeker weer bij!’

Maar helaas. Nu ligt alles stil, voor alle 40.000 schietsportbeoefenaren in Nederland! Vorig jaar was er nog de mogelijkheid om, geheel volgens de normale veiligheidsregels die we altijd al hanteren PLUS de verplichte coronaveiligheidsmaatregelen, met kleine aantallen leden te oefenen en wedstrijden te schieten. De vuurschutters konden daardoor moeiteloos aan hun wettelijke verplichtingen voldoen. Door teamwork kwam het allemaal goed maar dit jaar ziet het er minder rooskleurig uit. De lockdown lijkt maar niet te eindigen en er is zelfs een avondklok ingesteld. De schietsport lijdt hier enorm onder, net als alle andere takken van sport. Mede daarom is SVDL heel dankbaar voor het initiatief dat nu genomen is om SVDL als schietsportaanbieder in beeld te brengen bij de inwoners van Roermond want we staan te popelen om weer te mogen beginnen met deze fantastische en spannende manier van sportbeoefening, die ook voor mensen met een handicap, onvergetelijke momenten kan opleveren.

Nieuwsgierig geworden naar SVDL? Dan kun je onze website bezoeken of je gaat naar onze Facebookpagina“.