5 februari 2021

Sportaanbieder in beeld: Karatevereniging Fudoshin

Tijdens deze coronaperiode brengen we sportaanbieders in beeld. Wij zijn erg benieuwd hoe het met hun gaat in deze moeilijke tijden. Een aantal weken lang komt er iedere zondag een nieuwe aanbieder in beeld in de rubriek “Sportaanbieders in beeld”.

DEZE WEEK KARARTEVERENIGING FUDOSHIN. HET BESTUUR VERTELT:

  • Hoe gaan jullie om met deze coronatijd, geen wedstrijden, geen/andere trainingen, kantines/ kleedlokalen gesloten, geen publiek/ ouders etc. etc.?

Het is uiteraard een lastige tijd voor bijna elke sport, maar zeker voor de sporten waarbij fysiek contact komt kijken. Voor de jeugd mogen we nu nog buitentrainingen organiseren, voor de volwassenen (en oudere jeugd) hebben we Zoom trainingen.
Zonder publiek/ouders is het anders; de sociale binding en de sfeer missen we zeker en daarbij kunnen ze ook de verrichtingen van hun kinderen minder goed volgen.
De examens hebben we ook via Zoom georganiseerd en dat ging erg goed en werd ook door de kijkers goed ontvangen gelukkig. Ook zijn er nog online wedstrijden (e-tournaments) mogelijk; je upload dan een filmpje van je “demonstratie” en deze worden dan beoordeeld door een jury.

  • Wat kunnen jullie de leden wel bieden in deze tijd?

We blijven altijd lessen aanbieden! Online lessen voor iedereen en buitentrainingen voor de jeugd. Ook proberen we met challenges het thuis-trainen te stimuleren. Uiteraard staan we bij vragen altijd paraat om uitleg te geven. We zoeken altijd naar mogelijkheden om zoveel mogelijk toegestane trainingsmomenten te kunnen bieden.

  • Wat zijn reacties van jullie leden of vrijwilligers?

We (trainers Fudoshin) balen uiteraard verschrikkelijk (net als iedereen), maar we maken het beste uit de situatie. De reacties zijn positief; de buitentrainingen worden erg goed bezocht; regen en kou trotserend, daar zijn we dan ook zeer trots op!
Ook de Zoom trainingen voor de volwassenen zijn uitdagend genoeg om een goede workout te bieden.

  • Zijn er nog dingen die jullie andere clubs willen laten zien?

We zijn heel blij met sportservice Roermond en de mogelijkheden die geboden werden om buiten te kunnen trainen. We mogen nu gebruik maken van het kunstgrasveld van Ready ’60 op sportpark de Wijher.

  • Wil je nog iets anders kwijt?

Blijf gezond door te blijven sporten. Blijf positief door te blijven sporten. We nodigen jullie uiteraard graag uit om kennis te maken met onze vereniging; nu of in betere tijden.