Sporten voor senioren

We willen allemaal gezond oud worden en zolang mogelijk zelfstandig onze eigen levensstijl behouden. Hierbij is er een belangrijke rol weggelegd voor sport en bewegen.

Voor 55 plussers is er binnen de gemeente Roermond een ruim aanbod aan sport- en beweegactiviteiten waar u aan kunt deelnemen. Het aanbod en de activiteiten zijn erop gericht om op een laagdrempelige manier, samen in beweging komen. Sportservice Roermond streeft ernaar om iedereen aan passend beweegaanbod aan te helpen. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan de activiteiten van het Meer Bewegen voor Ouderen. Hieronder vallen bijvoorbeeld: gymnastiek, yoga en line dance.

Daarnaast zet Sportservice Roermond zich in om op projectbasis activiteiten voor u te organiseren, zodat u ook de mogelijkheid hebt om aan andere activiteiten deel te nemen. Verder biedt de gemeente een preventieprogramma aan. Denk hierbij aan valpreventietrainingen waarmee we de inwoner van Roermond de kans willen geven om zolang mogelijk én op een veilige manier zelfredzaam en zelfstandig te blijven.

Met dit totale aanbod willen wij u stimuleren, motiveren en activeren om in beweging te komen. Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: zolang mogelijk fysiek en mentaal gezond blijven!

Curling event voor senioren

Golden Sports

Valpreventie
"In Balans"

Aanbod

Bridgen

Samen bewegen

Voor mensen met dementie