Recreatief Zwemmen

Zwemplezier in het Recreatiebad en het Buitenbad

In Zwembad de Roerdomp is er alle ruimte om recreatief te zwemmen, zowel binnen in het recreatiebad als lekker in de buitenlucht. De Roerdomp heeft een rijk aanbod aan faciliteiten voor iedereen die op zoek is naar een dagje zwemplezier.

De binnenbaden zijn van alle gemakken voorzien, zoals een bubbelbad, glijbaan, stroomversnelling, een aparte peuterhoek met miniglijbaan en een horecagelegenheid. In het zomerseizoen is er volop gelegenheid om te zwemmen en ontspannen in de buitenlucht, met onder meer een golfslagbad, een royale ligweide, een familieglijbaan en een groot klim- en klauterschip voor kinderen die van avontuur houden.

Recreatiebad

Het recreatiebad is doorgaans op woensdagmiddag, vrijdagavond en in het weekend geopend. Tijdens de schoolvakanties gelden er andere (ruimere) openingstijden, die wij vermelden op de Activiteiten-pagina’s . Het recreatiebad zal gesloten zijn bij een temperatuur van 26 graden Celsius of meer (volgens weersvoorspelling 1Limburg om 10.00 uur op de betreffende dag). In dat geval kunt u gebruik maken van het buitenbad. Lees ook de toelichting op de openingstijden hieronder.

Buitenbad

Bij goed weer zijn in het voor- en hoogseizoen de buitenbaden geopend. Het buitenbad is geopend bij een temperatuur van 21 graden celsius of meer ( weersvoorspelling 1Limburg om 10.00 uur op de betreffende dag). Lees de toelichting op de openingstijden hieronder.

Toelichting Openingstijden Recreatiebaden

De ene keer open, de andere keer dicht. Hoe zit dat?

Als je zin hebt in een dagje zwemplezier in het binnenbad of buitenbad, dan is het heel vervelend als dit dagje eindigt voor een gesloten deur. Dat vinden wij ook bij Zwembad de Roerdomp, want het liefst bieden wij iedereen het hele jaar door volop ontspanning in het water. Toch is dit helaas niet zo gemakkelijk als het misschien lijkt. We moeten namelijk zorg dragen voor de kwaliteit van het zwemwater, rekening houden met technische beperkingen en bovenal: letten op de temperatuur van de buitenlucht én het zwemwater.

Temperatuurvoorspelling 1Limburg

eersvoorspelling-1Limburg-ZwembaddeRoerdomp

Bij het inschatten van de juiste temperaturen moeten we ergens een grens trekken. Daarom maken we tijdens het voor- en hoogseizoen gebruik van de weersvoorspelling van 1Limburg.nl. Als door 1Limburg om 10.00u wordt voorspeld dat de temperatuur in Midden-Limburg op de betreffende dag boven de 21 graden Celsius komt, dan wordt het buitenbad geopend. En is de verwachting dat het zelfs warmer wordt dan 26 graden Celsius, dan is het om meerdere redenen verstandig dat wij het binnenbad die dag sluiten.

Uitzonderingen

Zoals hierboven al vermeld, moeten wij aan de hand van diverse factoren voortdurend de afweging maken of het binnen- of buitenbad open kan of niet. Er kunnen zich daarbij altijd uitzonderingen of onvoorziene omstandigheden voordoen. In dat geval willen wij onze bezoekers daar zo snel mogelijk over informeren, onder meer via de nieuwsberichten op deze website. En uiteraard staan wij altijd open voor vragen of opmerkingen over onze openingstijden.

Dagen en Tijden Recreatief Zwemmen

Recreatief Zwemmen in Zwembad de Roerdomp kan op de volgende dagen en tijden:

Woensdag van 13.00 – 18.00 uur in het recreatiebad
Vrijdag van 18.30 – 21.30 uur in het recreatiebad

 

Zaterdag van 13.00 – 17.00 uur in het recreatiebad
Zondag van 13.00 – 17.00 uur in het recreatiebad

Kosten Recreatief Zwemmen

Keuze uit een los kaartje of een meerbadenkaart

De kosten voor het Recreatief Zwemmen in 2020:

€ 1.75 —> Los kaartje, voor baby’s en peuters
€ 4.40 —> Los kaartje, voor kinderen
€ 5.25 –> Los kaartje, voor volwassenen
€ 4.40 —> Los kaartje, voor volwassenen ouder dan 65 jaar

€ 12.30* —> 10-badenkaart, voor baby’s en peuters
€ 36.05* —> 10-badenkaart, voor kinderen
€ 44.80* —> 10-badenkaart, voor volwassenen
€ 36.05* —> 10-badenkaart, voor volwassenen ouder dan 65 jaar

€ 86.80* —> 25-badenkaart, voor kinderen
€ 103.75* —> 25-badenkaart, voor volwassenen
€ 86.80* —> 25-badenkaart, voor volwassenen ouder dan 65 jaar

€ 154.20* —> 50-badenkaart, voor kinderen
€ 184.10* —> 50-badenkaart, voor volwassenen
€ 154.20* —> 50-badenkaart, voor volwassenen ouder dan 65 jaar

*Informatie over meerbadenkaarten:

  • Bij aankoop van een meerbadenkaart betaalt u de eerste keer € 5.00 borg voor deze kaart;
  • De kaart is meerdere keren oplaadbaar en dus diverse keren opnieuw te gebruiken;
  • Bij inlevering van de kaart ontvangt u € 3.85 retour;
  • De geldigheidsduur van meerbadenkaarten is één jaar (vanaf de aankoopdatum);
  • Op uw kassabon is de precieze geldigheidsduur zichtbaar.