Aquafit

Actief bewegen in het recreatiebad

Bij Aquafit draait alles om actief bewegen in het recreatiebad van Zwembad de Roerdomp, waarbij gebruik wordt gemaakt van leuke en uitdagende oefeningen. Deelname aan Aquafit is zeer geschikt voor iedereen die graag conditie wil opbouwen of de beweeglijkheid wil verbeteren.

Bij Aquafit gaan we aan de slag met leuke en uitdagende oefeningen

Alle oefeningen worden uitgevoerd in schouderdiep water (de waterdiepte is 1.40 meter), zonder gebruik te maken van een wetbelt. Een wetbelt is een hulpmiddel dat soms wordt gebruikt bij Aquajogging, omdat dit dankzij het drijfvermogen stabiliteit kan bieden bij het rechtop lopen in het water. Maar binnen ons Aquafit-programma heeft u een dergelijke wetbelt dus niet nodig. Wel maken we gebruik van diverse andere materialen, zoals flexibeams, halters en ballen.

Voor wie is Aquafit geschikt?

Deelname aan Aquafit is zeer geschikt voor iedereen die graag conditie wil opbouwen of de beweeglijkheid wil verbeteren. Uiteraard kunt u met ons overleggen of Aquafit geschikt is in uw situatie. Neem even contact met ons op, we helpen we u graag verder.

Dagen en Tijden Aquafit

De lessen Aquafit vinden doorgaans plaats op de dinsdagavond en de woensdagavond, zoals zichtbaar in het overzicht hieronder. De exacte dagen en tijden zijn afhankelijk van de lesgroep waarin u bent geplaatst. Wanneer u deelneemt aan Aquafit, dan wordt u uiteraard steeds geïnformeerd over de lestijden en het verloop van het programma. Houd er wel rekening mee dat tijdens de schoolvakanties er andere openingstijden gelden of de lessen kunnen vervallen.

Dinsdagavond van 18.30 – 19.15 uur in het recreatiebad

Dinsdagavond van 20.15 – 21.00 uur in het recreatiebad

 

Woensdagavond van 18.15 – 19.00 uur in het recreatiebad

Woensdagavond van 19.00 – 19.45 uur in het recreatiebad

Woensdagavond van 19.45 – 20.30 uur in het recreatiebad

Woensdagavond van 20.30 – 21.15 uur in het recreatiebad

Aanmelden voor Aquafit

Kiezen voor een vaste lesgroep

Alleen de deelnemers die in de lesgroepen zijn geplaatst, kunnen meedoen met de lessen. Daardoor weten we precies welke mensen deelnemen en krijgt iedereen de ruimte en aandacht die nodig is. Informeer dus vooraf in welke lesgroepen er nog plaats is, als u interesse heeft in de lessen Aquafit. Inschrijven kan vervolgens aan de kassa van ons zwembad. U wordt dan direct in een vaste lesgroep geplaatst. Wanneer de lesgroep van uw keuze al vol is, dan wordt u kosteloos op de wachtlijst geplaatst, of u kunt kiezen voor een groep waar wel plaatsen beschikbaar zijn.

Kosten Aquafit

Keuze uit een los kaartje of een meerbadenkaart

De kosten voor Aquafit in 2020:

Los kaartje –  € 6.35
10-badenkaart – € 58.70*

*Informatie over meerbadenkaarten:

  • Bij aankoop van een meerbadenkaart betaalt u de eerste keer € 5.00 borg voor deze kaart;
  • De kaart is meerdere keren oplaadbaar en dus diverse keren opnieuw te gebruiken;
  • Bij inlevering van de kaart ontvangt u € 3.85 retour;
  • De geldigheidsduur van meerbadenkaarten is één jaar (vanaf  de aankoopdatum);
  • Op uw kassabon is de precieze geldigheidsduur zichtbaar.

Spelregels Aquafit

Dit moet u weten als u deelneemt aan Aquafit

  • Bent u ziek of verhinderd? Of wilt u zich definitief afmelden voor Aquafit? Geef dit dan telefonisch door via het telefoonnummer 0475-359 103 of stuur een e-mail naar receptiezwembad@roermond.nl
  • Wilt u van dag of tijdstip veranderen? Informeer dan naar de mogelijkheden via bovenstaand nummer en/of e-mailadres;
  • Personen die drie keer niet aanwezig zijn geweest zonder afmelding, worden uit de lesgroep verwijderd;
  • Registratie van de deelnemers zal in het bad plaats vinden. Daarom is het noodzakelijk dat iedere deelnemer een eigen kaart heeft. U kunt kiezen uit een 10- badenkaart of een los kaartje. Beide artikelen worden op naam verkocht;
  • Met een meerbadenkaart kunt u via het tourniquet naar binnen. Losse kaartjes kunt u kopen aan de kassa van het zwembad.