Zwembad de Roerdomp

Dat is eindeloos zwemplezier voor iedereen

Al jarenlang is Zwembad de Roerdomp een bekend begrip in Roermond en omgeving. Het is dé vertrouwde ontmoetingsplek voor iedereen die van zwemmen houdt.

De Roerdomp heeft een rijk aanbod aan faciliteiten. De binnenbaden zijn van alle gemakken voorzien, zoals een bubbelbad, glijbaan, stroomversnelling, een aparte peuterhoek met miniglijbaan en een horecagelegenheid. In het zomerseizoen is er volop gelegenheid om te zwemmen en ontspannen in de buitenlucht, met onder meer een golfslagbad, een royale ligweide, een familieglijbaan en een groot klim- en klauterschip voor kinderen die van avontuur houden.

En weet u wat nou het leuke is? Veel van die kinderen hebben in onze zwemlessen hun koudwatervrees overwonnen en hun zwemdiploma behaald! Zwembad de Roerdomp draagt daarmee bij aan eindeloos en onbezorgd zwemplezier voor iedereen. Naast alle zwemlessen en voorzieningen die De Roerdomp te bieden heeft, is er in het zwembad ook altijd iets te doen. Zwemmen en actief bezig zijn in het water is namelijk niet alleen heel leuk, maar past ook perfect in een gezonde levensstijl. Lees meer over het zwembad >>

Zwembad de Roerdomp heeft een Licentie Zwem-ABC

Zwemles volgens de hoogste kwaliteitscriteria

Zwembad De Roerdomp is de trotse bezitter van de Licentie Zwem-ABC. Daarmee voldoen we aan de hoogste kwaliteitscriteria om zwemles te mogen geven voor de Nationale Zwemdiploma’s van het Zwem-ABC, die worden uitgegeven door de Nationale Raad Zwemveiligheid.

De Nationale Raad Zwemveiligheid is de landelijke organisatie die toeziet op de kwaliteit van het zwemonderwijs, de zwemveiligheid en de zwemvaardigheid. Deze organisatie streeft naar continue kwaliteitsverbetering van het Zwem-ABC. Zwembad De Roerdomp wordt niet alleen getoetst op de kwaliteit van de zwemlessen en de zwemexamens, maar ook op zaken zoals wet- en regelgeving en screening van de zwemlesdocenten, via onder meer het opvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Daarnaast wordt gekeken of de zwemlesaanbieder werkt volgens de Gedragscode Zwembranche, of de zwemlesdocent voldoende is opgeleid, of er is nagedacht over de manier van lesgeven, en of ouders zicht hebben op de vorderingen van de kinderen in de zwemles >>