Meet the team: Nadine

Sportservice is een creatief en dynamisch team dat onderdeel uitmaakt van de gemeente Roermond. Vanuit ons kantoor in Zwembad de Roerdomp zetten wij ons dagelijks in om de sport- en beweegdeelname van alle inwoners te vergroten, maar welke medewerkers zitten precies hierachter. In deze rubriek: “meet the team” stellen we iedere maand een collega aan je voor.

Kun je jezelf voorstellen en vertellen wat je doet?

“Hoi ik ben Nadine en ik werk inmiddels al 5,5 jaar bij Sportservice Roermond. Mijn hoofdtaak als buurtsportcoach is mij inzetten voor kinderen in de leeftijdscategorie 4-12 jaar. Dit doe ik samen met mijn collega Marlieke. Daarnaast heb ik nog een aantal neventaken, ik zet mij samen met Susan in voor de doelgroep Mensen Met een Beperking (MMB), ik ben kartrekker van de Roermondse Sportzomer (wat een feestje!), samen met Ka Wah participeer ik in de werkgroep Streetculture Roermond, een samenwerking met ECI Cultuurfabriek en Wel.Kom, en ben ik deelnemer van de adviesgroep van het Roermondse Sportakkoord loans guaranteed. Tot slot vorm ik samen met vier collega’s uit de Noord-Limburgse gemeentes de Beweegbasis, een werkgroep die regionaal workshops organiseert op gebied van sport en bewegen.”

Wat motiveert je het meest aan je werk en wat vind je het leukst aan je werk?

“Mijn stip op de horizon is dat ieder kind de mogelijkheid krijgt om de beweegrichtlijnen te halen. Om dit doel te halen vraagt dit veel regievoering en netwerken om dit sámen voor elkaar te krijgen. Het leuke hieraan is, is dat het veel variatie met zich mee brengt! En ik bof dat ik nog de tijd heb om één ochtend gymles te geven op basisschool Leeve.”

Wat zijn je doelen voor de toekomst?

“Samen met mijn collega Marlieke hopen we bij de start van schooljaar 2023-2024 de eerste basisscholen met onze menukaart kennis te laten maken. In deze menukaart staan beweeginterventies die scholen kunnen kiezen om meer beweegmomenten in de dag te creëren. De menukaart draagt bij aan het behalen van beweegrichtlijnen. Om dit te kunnen monitoren gaan we in samenwerking met de GGD een onderzoek uitvoeren om er o.a. achter te komen hoe hoog het percentage 4-12 jarige is dat voldoet aan de beweegrichtlijnen. Tot slot ga ik samen met Ka Wah en de werkgroep “Streetculture-Roermond” urban op de kaart zetten. Wist je bijvoorbeeld dat jongeren uit de urbanscene subsidie kunnen aanvragen om zelf projecten op te zetten of events te organiseren?”

Laatste nieuws