Sportaanbieders in beeld: Badmintonclub Roermond

Tijdens deze coronaperiode willen we een aantal sportaanbieders in beeld brengen. Wij zijn erg benieuwd hoe het met hun gaat in deze moeilijke tijden. Een aantal weken lang komt er iedere zondag een nieuwe vereniging in beeld in de rubriek “sportaanbieders in beeld”.

Deze week badmintonclub Roermond, het bestuur vertelt

“Badmintonclub Roermond (BCR)

Badminton sport

Het is een sport die je zowel individueel als in teamverband kunt beoefenen. Badminton is een binnensport  en is daarom het hele jaar door te beoefenen. Je kunt je eigen clubleden uitdagen om wedstrijden tegen elkaar te spelen, maar er zijn ook mogelijkheden om op diverse niveaus competitie tegen andere clubs spelen.

Heb je nog nooit eerder badminton gespeeld? Geen nood, er zijn mogelijkheden om je de basis technieken te leren, zodat je je vervolgens verder op de baan kunt ontwikkelen in deze sport.

Gezond

Het spelen van badminton verlaagt de slechte cholesterol en verhoogt tegelijkertijd de HDL-waarden (de goede cholesterol). Badminton versterkt ook de hartspieren en is een goede sport voor mensen met hartproblemen (onder toezicht van een arts natuurlijk). Regelmatig spelen verlaagt ook de rustsnelheid van je hart, wat zelfs de gezondheid ten goede komt als je niet speelt. Het is een van de beste sporten voor je hart.

Uitdagend

Badminton wordt “het schaken van de sport” genoemd. Het is een spel waar techniek en tactiek hand in hand gaan om het je tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken.

Voor wie

Van jonge jeugd, jonge senioren tot senioren (8 tot 80 jaar). Badminton is geschikt voor alle leeftijden voor zowel jongens en meisjes alsook dames en heren.  Dat geldt ook voor mensen met een mindere conditie, en zelfs mensen met lichamelijke handicaps. Badminton is een sport die kan worden aangepast aan het vermogen van de speler, is uitdagend maar speelbaar en is leuk voor iedereen.!

Meer weten kijk dan op https://bcroermond.nl/

Laatste nieuws