Mensen met een beperking

Omdat niemand buitenspel mag staan

Sportservice Roermond vindt het belangrijk dat niemand buitenspel mag staan op het gebied van sport en bewegen. Dit geldt in het bijzonder voor mensen met een beperking, iedereen mag meedoen ongeacht welke extra uitdaging iemand in zijn leven heeft. “Gewoon wat gewoon kan, speciaal wat speciaal moet”.

Voordelen van sport en bewegen
Sport en bewegen draagt in grote mate bij aan het welzijn van mensen. Het zorgt voor een verbetering van de gezondheid, vitaliteit en draagt bij aan ontmoeting, ontspanning en plezier.  Daarnaast vergroot het de zelfstandigheid en zelfwaardering. Als buurtsportcoaches van Sportservice Roermond zetten Nadine Gruiters en Susan Houwen zich dagelijks in om dit mogelijk te maken.

Wat doen we allemaal?
Het is belangrijk om te weten welke behoeftes er zijn binnen gemeente Roermond. Daarom gaan de buurtsportcoaches actief op pad om het netwerk te leren kennen en te onderhouden. Hierbij biedt de buurtsportcoach ondersteuning bij vraagstukken, maar ook het initiëren van interventies, activiteiten of nieuw sportaanbod voor mensen met een beperking. We werken hierbij nauw samen met verschillende partners om zo een optimaal aanbod te creëren. Zo organiseren we jaarlijks een sport- en speldag om het sportaanbod te laten zien. Daarnaast kan er wekelijks gesport worden bij “Club Special”. Verder worden tijdens de Watersjportiefestasie en de Roermondse Sportzomer activiteiten georganiseerd, zodat iedereen mee kan doen!

Sportservice Roermond is aangesloten bij Iedereen Kan Sporten. Via dit regionaal samenwerkingsverband kun je veel informatie vinden over het sportaanbod in de regio én kun je gratis gebruik maken van de beweegmakelaar. De Beweegmakelaar ondersteunt en begeleid mensen naar een passend sport- en beweegaanbod, zodat iedere inwoner uit Midden-Limburg met plezier kan sporten en bewegen.

Partners en projecten

Club Special

Iedereen Kan Sporten

Sportloket

Heb je een beperking en kun je hulp gebruiken bij het vinden van een leuke sport? Maak gebruik van het Sportloket!

uitleenservice

Heb je een sporthulpmiddel nodig, maar wil je het eerst uitproberen voordat je er zelf een aanschaft? Dat kan! Via onze uitleenservice