Doe LIVE mee met healthyLIFE

Het online lesprogramma van healthyLIFE namens Sportservice aan Huis

Sportservice aan Huis brengt het lesprogramma van healthyLIFE naar u toe. Klik op het lesaanbod onder het introductiefilmpje en ontdek wanneer de eerstvolgende LIVE les van healthyLIFE start én hoe u daaraan online kunt deelnemen.

Meedoen aan een LIVE les

De LIVE lessen worden gegeven via ZOOM. U heeft een laptop, pc, tablet of smartphone nodig met toegang tot internet en beeld en geluid. In de tutorial wordt  stap voor stap uitgelegd wat u moet doen om deel te nemen aan een ZOOM meting.

Of u volgt de stap voor stap handleiding:

1. ZOOM stap voor stap handleiding laptop of pc.
2. ZOOM stap voor stap handleiding tablet of smartphone.

HealthyLIFE

Voor iedereen die wilt meebewegen naar een gezonde leefstijl

HealthyLIFE is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen vanaf 18 jaar. Doel is het bevorderen van een actieve leefstijl en gezond voedingspatroon. Het programma richt zich op zowel eten als op bewegen. Dit heeft meer effect dan een aanpak op een van deze twee thema’s. Daarom staan bewegen, gedrag, voeding en Positieve Gezondheid centraal.

HealthyLIFE is een stimulans om uw leefstijl kritisch onder de loep te nemen én om zowel uw beweeg- als voedingsgewoonten te veranderen. Elke aanpassing in uw leefstijl kan al gezondheidswinst opleveren. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteit van leven, zelfredzaamheid, een betere gezondheid en langere participatie in de samenleving.


Voor wie

Het programma is in het bijzonder bedoeld voor kwetsbare volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) én een (matig) verhoogd risico op hart- en vaatziekten of Diabetes Mellitus type 2 (DM2), of kwetsbare volwassenen met obesitas (BMI > 30).


Het programma

Het healthyLIFE programma duurt in totaal 24 maanden. De interventie bestaat uit een combinatie van leefstijlcoaching en beweegcoaching waarbij Positieve Gezondheid centraal staat. U neemt deel aan tweemaal 8 groepsbijeenkomsten leefstijlcoaching en aan een beweegprogramma op maat gedurende 14 weken. Voor het onderzoek doet u op verschillende momenten diverse testen.


Geen kosten voor u

De kosten voor deelname aan het leefstijlprogramma worden doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Dit heeft géén invloed op uw eigen risico. De kosten voor deelname aan het beweegprogramma worden betaald door de gemeente Roermond.


Aanmelden

U kunt aanmelden voor healthyLIFE via de huisartsenpraktijk. Bespreek uw interesse met uw huisarts of met de praktijkondersteuner. Deze mag u doorverwijzen. Vervolgens wordt u telefonisch benaderd voor een intakegesprek.

Meer informatie over healthyLIFE

Meer informatie leest u in de informatiebrochure die u hieronder kunt downloaden. Of bekijk de website van het healthyLIFE programma. Bespreek de informatie eventueel met uw partner, familie of vrienden. Heeft u na het lezen nog vragen? Dan kunt u terecht bij uw huisarts en praktijkondersteuner. U kunt ook contact opnemen met de projectmanager van healthyLIFE in Roermond.

Marloes Hagemans
"Voor alle vragen over healthyLIFE kunt u bij mij terecht"

Marloes is bereikbaar op het telefoonnummer 0475-359 934 of per e-mail: healthylife@roermond.nl

Sportservice Roermond
"Sportservice Roermond is supporter van alle deelnemers aan healthyLIFE Roermond"