17 juni 2020

healthyLIFE: Op weg naar een gezonde leefstijl (deel 3)

De komende tijd laten we enkele deelnemers van healthyLIFE aan het woord. Ze vertellen over hun ervaringen met het programma tot nu toe: de reden(en) om mee te doen, de stappen die ze gezet hebben en de veranderingen die ze bereikt hebben. Vandaag aan het woord: Hennie (63). Hennie gaat graag samen met haar man op vakantie en geniet van de kleine dingen in het leven.

Wat was voor jou de reden om je aan te melden voor healthyLIFE?
Voor mij kwam dit programma precies op het juiste moment. Ik wist dat ik niet goed bezig was, want ik bewoog vrijwel niet en werd maar steeds zwaarder. Ik had totaal geen idee hoe ik dit kon veranderen en was een beetje de weg kwijt. De berg leek zó hoog. Na het intakegesprek met de leefstijlcoach voelde het meteen goed. En ik dacht; dit is het juiste programma voor mij op het goede moment.

Ervaar je op dit moment al positieve veranderingen?
Naast het feit dat ik al wat kilo’s ben afgevallen, ben ik vooral blij dat ik ervaar dat ik zelf de controle heb over het veranderen van mijn leefstijl. Ik ben er veel mee bezig, in positieve zin. Voordat ik aan het programma begon dacht ik dat het een onmogelijke opgave was om gezonder te leven. Ik was er namelijk van overtuigd dat ik zo min mogelijk moest eten. Maar het tegengestelde is waar. Ik heb nog nooit zo lekker en veelzijdig gegeten als nu, zes keer per dag, en toch val ik af. Die ommekeer is een hele openbaring.

Ik heb echt weer vertrouwen gekregen dat het mij lukt om gezonder te leven.

Heb je het gevoel dat je zelfvertrouwen is toegenomen door je deelname aan healthyLIFE?
Jazeker. Het is van negatief totaal omgeslagen naar positief. Zeker als je ziet dat dingen veranderen naarmate je de leefstijl aanpast. Ook wanneer de verloren kilo’s wat meer ‘zichtbaar’ worden, dan zit je veel beter in je vel. Ik heb echt weer vertrouwen gekregen dat het mij lukt om gezonder te leven. Dat ik zelf de juiste keuzes kan maken.

In vergelijking met het begin van dit programma, hoe gaat het nu met je gezondheid?
Ik slaap beter en voel me fitter. Dus mijn gezondheid is er zeker al op vooruit gegaan. Ik realiseer me dat ik op de goede weg ben, maar ik ben er nog niet.

Waarom zou je iemand aanraden om aan healthyLIFE mee te doen?
Vanwege de aard van het programma. Iedereen heeft zijn eigen valkuilen, maar deze worden niet veroordeeld; je wordt juist verder geholpen door de coaches. De ondersteuning en begeleiding is heel goed. Er worden telkens kleine stapjes in de goede richting van je verwacht om resultaat te behalen. Dit maakt het overzichtelijk. Voor mij werkt dat heel goed. Ik zou het dus zeker aan anderen aanbevelen.

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over de mogelijkheden van healthyLIFE >>.