Family Fun

Spelletjes en activiteiten voor het hele gezin

In het weekend is het tijd voor plezier! Dit kun je beleven door thuis of in de tuin leuke spelletjes te spelen met je papa, mama, broertje of je zusje. Sportservice aan Huis zet wekelijks leuke activiteiten online. Meestal is er bij elk spelletje een leuk en duidelijk filmpje, waardoor je het snel kunt spelen. Download de instructies onder het filmpje. Veel plezier en succes!


Tomatensoep maken: supermakkelijk én gezond!

Soep maken is heel makkelijk, zelfs voor kinderen! In dit filmpje zie je hoe je zelf tomatensoep met balletjes maakt. Groenten snijden, pureren, balletjes erin, even roeren… En klaar is je heerlijke, zelfgemaakte soep. Eet smakelijk!

 

Family Fun

Doe mee met de Beweegbingo!

Spelletjes spelen is leuk, volgens de Buurtsportcoaches van Sportservice is spelletjes spelen in beweging nog vééél leuker. Bewegend spelletjes spelen kent ook veel voordelen: het is goed voor je motorische ontwikkeling, de teamgeest, je gezondheid en nog veel meer. Maar het belangrijkste is het beleven van plezier.

In deze editie hebben wij het spel Bingo omgetoverd tot een Beweegbingo.
Wat moet je hiervoor doen? Dit keer hoef je niet te wachten op het juiste cijfer maar heb je het zelf helemaal in de hand wanneer je kaart vol is. De beweegbingo is namelijk onderverdeeld in 5 thema’s en elke thema heeft 3 onderdelen, waaruit je opdrachten kan kiezen die passen op jouw niveau. Heb je de opdracht gehaald, dan mag je deze doorstrepen en ga je door naar het volgende onderdeel.

Bijvoorbeeld: je bent bij het thema FITNESS en kiest daar het onderdeel PLANKEN, nu moet je alleen nog een UITDAGING kiezen die bij jou past zoals niveau 1 plank 30sec.

Veel succes met de Roermondse BeweegBingo, en vergeet niet tussendoor jouw bewijsmateriaal met ons te delen! #roermoves


Download de hele Beweegbingo:

Traktaties voor jarigen

Ben je binnenkort jarig? Dan vier je waarschijnlijk heel anders dan normaal. Er kan geen bezoek komen, je kunt niet trakteren op school en je kunt geen kinderfeestje geven. Toch zijn er nog veel leuke dingen die je op je verjaardag kunt doen: lekker buiten spelen, videobellen met familie óf… lekkere traktaties maken voor je gezin. Met deze traktaties maak je van je verjaardag toch nog een feestje! En pssst… Met minder bezoek blijft er natuurlijk meer over voor jou 🙂


Bekijk alle recepten in dit boekje van het Voedingscentrum.

Koken voor kinderen

Koken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met deze handige tips en recepten leer je hoe je stap-voor-stap zelf makkelijke maaltijden kunt maken en word jij een echte chef! Wat dacht je bijvoorbeeld van aardappelkoekjes, een broodslang of hartige cupcakes?


Bekijk alle tips en recepten op de website van het Voedingscentrum.