Family Fun

Spelletjes en activiteiten voor het hele gezin

In het weekend is het tijd voor plezier! Dit kun je beleven door thuis of in de tuin leuke spelletjes te spelen met je papa, mama, broertje of je zusje. Sportservice aan Huis zet vanaf oktober maandelijks leuke activiteiten online. De meeste spelletjes worden uitgelegd in een leuk en duidelijk filmpje op ons Youtubekanaal, waardoor je het snel kunt spelen.  Download de instructies op deze pagina en ga meteen aan de slag. Veel plezier en succes!
Vanaf december hebben wij ook een tiktok account waar we leuke filmpjes delen en waar we jullie gaan uitdagen.

Bekijk het leuke aanbod en laat het plezier beginnen

Spellen voor PaasBazen

Het is bijna Pasen en daarom biedt Sportservice aan Huis spellen voor PaasBazen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Eierrace, Paasmemory of knikkeren met eieren? Hoe dat gaat lees je in de uitleg van de spellen hier onder.

En dat is nog niet alles. In ons filmpje zijn alle spellen voor PaasBazen met uitleg te vinden.Voorkeur voor één van de spellen? In de beschrijving van het filmpje op YouTube is te zien op welke minuut welk spel te vinden is.

 

Aanbod

Nieuw: Kleuren springen

Een leuk spel voor jong en oud waar jij je reactievermogen eens goed kan testen. Spring lekker in het rond en val niet op je kont.
lukt het jouw om het spel uit te spelen?

Sneeuwpret

We hoeven niet naar Oostenrijk of wachten tot het buiten sneeuwt. We gebruiken onze fantasie en maken sneeuw voor binnen zodat hier de sneeuwpret kan beginnen. En er is niks zo leuk als een ouderwets sneeuwballen gevecht. Wil je weten hoe je dat kan doen? Bekijk dan snel hieronder het spel sneeuwpret.

 


Tomatensoep maken: supermakkelijk én gezond!

Soep maken is heel makkelijk, zelfs voor kinderen! In dit filmpje zie je hoe je zelf tomatensoep met balletjes maakt. Groenten snijden, pureren, balletjes erin, even roeren… En klaar is je heerlijke, zelfgemaakte soep. Eet smakelijk!

 

Family Fun

Doe mee met de Beweegbingo!

Spelletjes spelen is leuk, volgens de Buurtsportcoaches van Sportservice is spelletjes spelen in beweging nog vééél leuker. Bewegend spelletjes spelen kent ook veel voordelen: het is goed voor je motorische ontwikkeling, de teamgeest, je gezondheid en nog veel meer. Maar het belangrijkste is het beleven van plezier.

In deze editie hebben wij het spel Bingo omgetoverd tot een Beweegbingo.
Wat moet je hiervoor doen? Dit keer hoef je niet te wachten op het juiste cijfer maar heb je het zelf helemaal in de hand wanneer je kaart vol is. De beweegbingo is namelijk onderverdeeld in 5 thema’s en elke thema heeft 3 onderdelen, waaruit je opdrachten kan kiezen die passen op jouw niveau. Heb je de opdracht gehaald, dan mag je deze doorstrepen en ga je door naar het volgende onderdeel.

Bijvoorbeeld: je bent bij het thema FITNESS en kiest daar het onderdeel PLANKEN, nu moet je alleen nog een UITDAGING kiezen die bij jou past zoals niveau 1 plank 30sec.

Veel succes met de Roermondse BeweegBingo, en vergeet niet tussendoor jouw bewijsmateriaal met ons te delen! #roermoves


Download de hele Beweegbingo:

Traktaties voor jarigen

Ben je binnenkort jarig? Dan vier je waarschijnlijk heel anders dan normaal. Er kan geen bezoek komen, je kunt niet trakteren op school en je kunt geen kinderfeestje geven. Toch zijn er nog veel leuke dingen die je op je verjaardag kunt doen: lekker buiten spelen, videobellen met familie óf… lekkere traktaties maken voor je gezin. Met deze traktaties maak je van je verjaardag toch nog een feestje! En pssst… Met minder bezoek blijft er natuurlijk meer over voor jou 🙂


Bekijk alle recepten in dit boekje van het Voedingscentrum.

Koken voor kinderen

Koken hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Met deze handige tips en recepten leer je hoe je stap-voor-stap zelf makkelijke maaltijden kunt maken en word jij een echte chef! Wat dacht je bijvoorbeeld van aardappelkoekjes, een broodslang of hartige cupcakes?


Bekijk alle tips en recepten op de website van het Voedingscentrum.