Scholencompetitie districtspot

De ambitie vanuit het Sportakkoord is om meer kinderen uit Roermond aan de beweegrichtlijnen te laten voldoen en de neerwaartse spiraal van de motorische vaardigheid van jongeren de komende jaren om te buigen door:

–              Meer beweegmomenten op en rond school

–              Gymles op vereniging accommodatie

–              Jongeren enthousiasmeren om meer te bewegen

–              Voor- en naschools beweegaanbod starten

–              Voorlichting over sport, positieve gezondheid en vitaliteit geven

Vanuit de Tigers Roermond/ DB4ALL is het idee ontstaan om samen met de partners (onderwijs, gemeente en het jongerenwerk) een scholencompetitie op te zetten.

Doormiddel van de scholencompetitie willen wij jongeren op een laagdrempelige manier in contact komen met elkaar waarbij sportiviteit en respect centraal staat. De competitie zal wekelijks plaatsvinden na schooltijd, waarbij de teams om de week* uitgenodigd worden voor een duel tegen nieuwe tegenstanders van andere scholen.

Tigers Roermond draagt de zorg voor deze competitie en kan zorgen voor eventuele extra begeleiding van de jongeren om hun talenten door te ontwikkelen op persoonlijk maar ook op team niveau.

De jongeren zullen onder begeleiding zelf de wedstrijden gaan begeleiden, tijdens de competitie is het mogelijk om hierin door te ontwikkelen om een cursus te volgen via Tigers Roermond.

Elke voorgezet onderwijs mag één team per poule inschrijven:

Poule 1: onderbouw 11 t/m 14 jaar

Poule 2: bovenbouw 15 t/m 19 jaar