Informatie over sporten in Roermond in tijden van corona

Voor sporters, sportverenigingen en sportaanbieders

De uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen in Nederland en wereldwijd. Het virus is zeer besmettelijk en kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en (ernstige) luchtwegklachten. Sinds donderdag 12 maart 2020 wordt door de Nederlandse Rijksoverheid in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een pakket aan maatregelen gehanteerd, dat op regelmatige basis wordt geëvalueerd en aangepast naar gelang de situatie daar om vraagt. De maatregelen hebben ook gevolgen voor de sportmogelijkheden in Roermond. Op deze pagina informeren wij u steeds over de actuele situatie rondom de corona-maatregelen en de gevolgen, regels, richtlijnen en afspraken die dit met zich meebrengt voor sportaanbieders en sportverenigingen in Roermond.

Het gaat nog niet goed met de besmettingen van COVID-19-virus in Nederland. Daarom zijn maatregelen van toepassing, om het virus in te dammen. Op dinsdag 1 december gaat de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 voor de komende drie maanden in.

Kijk voor meer informatie over de Tijdelijke Wet maatregelen Covid-19 op de website van de gemeente Roermond.

Vanaf 15 december is Nederland voor tenminste 5 weken, tot 19 januari in lockdown.

» Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 15 december om 14.35 uur.

Richtlijnen sporten in Roermond

Tijdens de toespraak van premier Rutte gisteravond werd duidelijk dat Nederland in een lockdown gaat tot tenminste 19 januari.

Door op deze link te klikken kun je de geldende maatregelen lezen.

Het zwembad en álle binnensportaccommodaties zijn gesloten tot tenminste 19 januari.

 

Buitensporten is wel toegestaan mits je je aan de regels houdt. De regels kun je lezen in bovenstaande link.

Gemeente Roermond vindt sporten en bewegen voor de burgers belangrijk, zeker in deze coronatijd. Als er sportverenigingen of sportaanbieders zijn die i.p.v. binnen buiten willen sporten laat het weten, dan kijken we samen waar eventueel mogelijkheden zijn op de (gemeentelijke) sportparken. Heb je vragen hierover mail dan met Inge Schuren via ingeschuren@roermond.nl 

 

Sportprotocol NOC*NSF: Sportprotocol van NOC*NSF>>