Informatie over sporten in Roermond in tijden van corona

Voor sporters, sportverenigingen en sportaanbieders

De uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen in Nederland en wereldwijd. Het virus is zeer besmettelijk en kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en (ernstige) luchtwegklachten. Sinds donderdag 12 maart 2020 wordt door de Nederlandse Rijksoverheid in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een pakket aan maatregelen gehanteerd, dat op regelmatige basis wordt geëvalueerd en aangepast naar gelang de situatie daar om vraagt. De maatregelen hebben ook gevolgen voor de sportmogelijkheden in Roermond. Op deze pagina informeren wij u steeds over de actuele situatie rondom de corona-maatregelen en de gevolgen, regels, richtlijnen en afspraken die dit met zich meebrengt voor sportaanbieders en sportverenigingen in Roermond.

» Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op donderdag 14 mei om 11.38 uur.

Sporten voor iedereen in de openbare ruimte

Toegestaan vanaf 14 mei

Iedereen mag weer buiten sporten (inclusief lesgeven), mits er 1,5 meter afstand wordt gehouden. Wedstrijden, gezamenlijke kleedkamers en douches zijn verboden. In het kort de spelregels voor het sporten:

  • Voor jongeren tot en met 12 jaar geldt dat zij geen 1,5 meter afstand hoeven te houden tijdens het sporten. Sporten is georganiseerd met begeleiding en is enkel in de buitenlucht toegestaan.
  • Jongeren tot en met 18 jaar houden wel 1,5 meter afstand. Zij sporten georganiseerd met begeleiding in de buitenlucht.
  • Voor volwassenen, boven de 18 jaar, geldt dat zij altijd 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
  • Voor georganiseerd sporten of spelen is het maken van een melding bij de gemeente noodzakelijk.

Uitgebreide regels die gelden staan in het protocol van NOC*NSF. Lees die goed door.

Hoe maak je een melding van jouw sportactiviteit:

Het meldingsformulier hieronder moet volledig ingevuld worden. Het ingevulde formulier stuur je per mail naar het mailadres iksportmee@roermond.nl. Zodra je per mail een goedkeuring vanuit de gemeente hebt ontvangen, mag je starten met de lessen.

Gemeentelijke sportaccommodaties:

De gemeentelijke sportaccommodaties (sportparken de Wijher, Kitskensberg, de Wolfsberg, de Bosberg en de Hoenderberg) zitten vol, we kunnen hier geen nieuwe aanvragen plaatsen. Ga dus op zoek naar plekken in de openbare ruimte of op eigen terrein van bijvoorbeeld een school (schoolplein) of bedrijf (parkeerplaats).

Het Cruyff Court, de voetbalkooi “Kemp”, de skatebanen aan de Achilleslaan en bij Concordia blijven op basis van het eerder genomen aanwijzingsbesluit gesloten.

Georganiseerd sporten in Roermond op sportaccommodaties

Jeugdtrainingen vanaf 30 april 2020 weer toegestaan

Vanaf 30 april mogen minderjarigen en topsporters weer georganiseerd sporten op de sportparken. Voorwaarde hierbij is dat de verenigingen handelen binnen de richtlijnen uit het (voor Roermond geldende) protocol van de veiligheidsregio.
De buitensportverenigingen zijn daar 29 april per mail over geïnformeerd.

Klik hier voor de richtlijnen die gelden binnen gemeente Roermond>>