Informatie over sporten in Roermond in tijden van corona

Voor sporters, sportverenigingen en sportaanbieders

De uitbraak van het coronavirus heeft veel gevolgen in Nederland en wereldwijd. Het virus is zeer besmettelijk en kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De meeste patiënten met dit virus hebben koorts en (ernstige) luchtwegklachten. Sinds donderdag 12 maart 2020 wordt door de Nederlandse Rijksoverheid in samenwerking met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) een pakket aan maatregelen gehanteerd, dat op regelmatige basis wordt geëvalueerd en aangepast naar gelang de situatie daar om vraagt. De maatregelen hebben ook gevolgen voor de sportmogelijkheden in Roermond. Op deze pagina informeren wij u steeds over de actuele situatie rondom de corona-maatregelen en de gevolgen, regels, richtlijnen en afspraken die dit met zich meebrengt voor sportaanbieders en sportverenigingen in Roermond.

Vanaf dinsdag 1 december geldt de Tijdelijke Wet Maatregelen COVID-19 in heel Nederland.  Kijk voor meer informatie over de Tijdelijke Wet maatregelen Covid-19 op de website van de gemeente Roermond.

» Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op dinsdag 8 juni 2021 om 9.00 uur.

Richtlijnen sporten in Roermond

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 gelden er versoepelingen, hieronder kun je lezen wat dit voor sport betekent.

Voor de regels die vanaf zaterdag 5 juni gelden, ga naar de website van de Rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/sport 

Hieronder de tekst die op de site van de Rijksoverheid te lezen is:
Coronamaatregelen vanaf 5 juni 2021:

Spelregels voor sport

In coronatijd mag iedereen weer onder voorwaarden binnen en buiten sporten. Als mensen samen sporten, maken zij extra reisbewegingen. Zij komen samen (groepsvorming) en hebben vaker contact met elkaar. Maatregelen moeten de kans op besmettingen voorkomen. De maatregelen hangen voor een deel af van de leeftijd van de sporters.

Voorwaarden voor kinderen tot en met 17 jaar

  • Binnen en buiten gelden geen beperkingen. Sporten in groepsverband is toegestaan.
  • Wedstrijden zijn toegestaan, onderling en wedstrijden tegen andere clubs.  Bij wedstrijden en trainingen mag geen publiek aanwezig zijn.

Voorwaarden voor volwassenen vanaf 18 jaar

  • Binnen en buiten is sporten met maximaal 50 personen in groepsverband toegestaan. Als het nodig is voor de sportbeoefening is 1,5 meter afstand houden niet verplicht. Dit is exclusief personeel.
  • Onderlinge wedstrijden alleen tussen sporters van dezelfde club toegestaan.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen.

 

Kijk ook naar het sportprotocol van NOC*NSF en lees dit goed door: https://nocnsf.nl/media/4390/protocol-verantwoord-sporten-v120521.pdf