maandag 16 januari t/m donderdag 30 maart

Training: Iedereen Doet MEE

Belangrijke info

Begin volgend jaar organiseert Iedereen Kan Sporten een aantal keer de training: ‘Iedereen doet MEE’ van MEE. Hierbij leren trainers, coaches en (bege)leiders van reguliere sport- en scoutingclubs over omgaan met ADHD, autisme of een lichte verstandelijke beperking, zodat ieder kind met plezier mee kan doen.

Inhoud van de training

Bij de training krijg je informatie over het herkennen van gedrag dat wellicht kan wijzen op een beperking. Daarnaast krijg je praktische tips over hoe je hiermee omgaat.

We gaan aan de slag vanuit praktijkvoorbeelden die je als deelnemer zelf kunt aandragen. Daarnaast gaan we dieper in op de oorzaken van bijzonder gedrag en krijg je informatie over: autisme, ADHD en lichte verstandelijke beperking. Daarbij maken we de vertaling naar het geven van sporttrainingen of het begeleiden van activiteiten. Uiteraard wordt dit gekoppeld aan de lokale situatie.

Datums

De data in Midden-Limburg zijn:
–  Maandag 16 en 30 januari in Echt
–  Dinsdag 7 en 14 februari in Nederweert
–  Woensdag 22 en 29 maart in Roermond

De data in Zuid-Limburg zijn:
– Woensdag 8 en 15 februari in Sittard
– Donderdag 23 en 30 maart in Heerlen

De training bestaat uit twee avonden. Het is de bedoeling dat je beide avonden aanwezig bent. We starten om 19.00 uur en zijn klaar rond 21.30 uur. De training wordt gegeven door een trainer van MEE. Deelname aan deze training is gratis.

Aanmelden

Voor Midden-Limburg kun je je aanmelden via: https://forms.gle/434tXoit63GmYBBC6. Wil je een training in Zuid-Limburg volgen, mail dan naar: Chantal.Bos@ecsplore.nl.