vrijdag 1 januari t/m vrijdag 31 december

QR routes in Roermond

Belangrijke info

Locatie: Roermond

Beleef de binnenstad en buitengebieden van Roermond eens op een andere manier met een van de QR-routes. Het is gezond en ontzettend heerlijk om even buiten een extra rondje te wandelen.  Kies daarom een van onze routes, hierin zijn leuke opdrachten en weetjes in verwerkt.

In en om Roermond zijn drie interactieve QR-routes uitgezet. Pak je wandelschoenen uit de kast en ga op pad met je gezin, vriend en/of vriendin. Scan de QR-code met je smartphone en je krijgt leuke sport- en beweegopdrachten voorgeschoteld. Lukt het jou om de opdracht succesvol uit te voeren? Dan ontvang jij de code voor de volgende locatie. Je kiest zelf of je van locatie naar locatie wandelt, rent of fietst.

Startlocatie: alle routes vertrekken vanaf het Munsterplein.

 

 

 

 

 

 

Routes:

  • 3,5 KM: Puzzelroute
  • 5 KM: Mindfulness route
  • 10 KM: Bootcamp route

Vergeet niet om ons een bericht te sturen dat je hebt deelgenomen aan een van onze routes via iksportmee@roermond.nl. (P.S. Creatieve foto’s vinden wij erg leuk.)

Let op: Houd je tijdens deze QR routes aan de geldende corona maatregelen.

 

Belevingsroute Roermond: Archeologie

Lengte: 2,1 km.

Met de Archeo Route Limburg ontdek je de verhalen achter de Limburgse geschiedenis en archeologie. Op de vindplaats sta je oog in oog met een virtuele archeoloog. Hij laat je zien en beleven wat er zich op deze locatie in het verleden heeft afgespeeld. Ontdek ook welk archeologisch voorwerp verbonden is aan deze historische plek. Deze artefacten (digitale archeologische voorwerpen) kun je verzamelen met het spel ArcheoGo. Per locatie speel je een nieuw artefact vrij, tot dat je ze allemaal verzameld hebt.

Je herkent de belevingsplekken aan de tegel in de grond of de rechtopstaande speer. Alle locaties van Archeo Route Limburg vind je in de gratis Archeo Route app. Zoek in de App Store of

Google play op: Archeo Route Limburg 2.0

Meer info op www.archeoroutelimburg.nl