Trommel zonder rommel

Eten en drinken mee naar school

Het begin van het nieuwe schooljaar is een mooi moment om weer gezond van start te gaan! Met de actie Trommel zonder Rommel proberen we zoveel mogelijk ouders en kinderen aan te moedigen om de lunchtrommel op een gezonde manier te vullen. Kinderen die gezond eten en drinken zitten lekkerder in hun vel, hebben meer energie en kunnen dus beter presteren op school.

Gezond, makkelijk en niet duur

Voor de actie is er een lunchtrommelboekje gemaakt. Hierin staan allerlei leuke tips, weetjes en voorbeelden over hoe je op een gezonde manier de lunchtrommel kunt vullen. Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn, en niet veel hoeft te kosten. Er worden tips gegeven voor een gezonde lunch en er staan ook voorbeelden in van een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast laat het boekje ook zien dat water drinken belangrijk is.

Lokale samenwerking

De campagne is een initiatief van JOGG Roermond. In Roermond doen verschillende partners mee met deze actie. Zo kun je het boekje vanaf september tegenkomen bij de consultatiebureaus, bibliotheek, kinderdagverblijven, scholen en in het gezondschap van supermarkten. Daarnaast kun je ook de digitale variant vinden op JOGG-Roermond. Doe je ook mee?