Media Ukkie Dagen 2022

Mediawijs opgroeien

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig.

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 25 maart t/m 1 april 2022 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar.

Op deze pagina vind je interessante links en praktische tips:

Praktische tips voor jou als ouder

Je kind mediawijs laten opgroeien

Mediawijs opgroeien en Bibliotheek Bibliorura

De Mediawijze weken

Bibliotheek Bibliorura geeft op eigen wijze invulling aan de Media Ukkie dagen, namelijk met de Mediawijze weken.

Van 21 maart tot en met 3 april organiseert de Bibliotheek Bibliorura deze Mediawijze weken. Twee weken die volledig in het teken staan van mediawijsheid. Er zijn activiteiten voor alle leeftijden en doelgroepen. Deze gaan over de valkuilen, maar ook over de voordelen van de digitale wereld.

Meer info op de website van de Bibliotheek>>.

Mediadiamant

Opvoeden met media

Kinderen groeien op met allerlei soorten media; van voorleesboekjes en filmpjes tot online muziek en spelletjes. Media zijn leuk en je kind kan er veel van leren. Tegelijkertijd zijn er ook risico’s en is het belangrijk dat kinderen veilig met media kunnen omgaan.

Veel opvoedvragen gaan dan ook over het mediagebruik van kinderen. Je wil je kind goed begeleiden maar weet niet altijd hoe. De MediaDiamant is een handige wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien.

De MediaDiamant biedt specifieke tips voor gebruik bij verschillen leeftijdsgroepen.

Lees meer of download de Mediadiamant>>.