JOGG Roermond doet mee met Sportservice aan Huis

Wil je meer weten over hoe JOGG Roermond bezig blijft als we de deur niet uit kunnen? Voor verschillende leeftijden heeft JOGG Roermond tips en weetjes, maar ook bijvoorbeeld recepten of ideeën voor een gezonde traktatie.

  • Wil jij meer lezen over voedingstips voor de eerste hapjes van je kindje? Bekijk  het artikel voor de kleintjes>>
  • Zijn je kinderen al iets ouder? Ga dan naar de Family Fun ; daar vind je tips voor gezonde traktaties en recepten.

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Roermond

Stel je eens voor dat iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? Daarom zet Roermond zich in voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gewoon gezond kunnen opgroeien.


Het belang van de omgeving

Van alle kinderen in Roermond tussen de 4 en 14 jaar is ongeveer 18% te zwaar. Dit komt echter niet door de kinderen zelf, maar door de omgeving waarin ze opgroeien. Daarom maken we de plekken waar kinderen veel komen gezonder. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Zo maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld.


Samen sta je sterker

Geen enkele partij kan overgewicht en obesitas in zijn eentje oplossen. De JOGG-aanpak is van en voor iedereen: de hele buurt, scholen, bedrijven, het lokale bestuur, kinderen én hun ouders kunnen meehelpen. JOGG Roermond zet deze mensen bij elkaar die samenwerken voor een gezonde toekomst voor de Roermondse jeugd.

Meedoen?

Wilt uw organisatie zich ook aansluiten bij het JOGG-netwerk? Neem dan contact op met Maureen van Brandenburg, JOGG-regisseur van de Gemeente Roermond: maureenvanbrandenburg@roermond.nl.

Lees alles over de JOGG-aanpak, de initiatieven en de resultaten. Ontdek hoe kinderen in samenwerking met hun omgeving een gezonde toekomst wordt geboden. Bezoek de website van JOGG.

Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Lees er alles over op hun website.