Samen maken we gezond gewoon

JOGG Roermond: Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst

Stel je eens voor dat iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Daarom werkt JOGG samen met iedereen die voor hen het verschil wil maken aan een gezonde omgeving. JOGG Roermond verbindt bijvoorbeeld partijen zoals scholen, kinderopvang, welzijnsorganisaties, zorgprofessionals en het bedrijfsleven met elkaar. Ze werken samen om een gezondere omgeving te realiseren. Een omgeving waarin het voor ouders en kinderen gemakkelijk is om de gezonde keuze te maken.

 

Het belang van de omgeving

Van alle kinderen in Roermond tussen de 4 en 14 jaar is ongeveer 18% te zwaar. Dit komt niet door de kinderen zelf, maar door de omgeving waarin ze opgroeien. Daarom zetten we ons in om de plekken waar kinderen veel komen gezonder te maken. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Op deze manier maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld.

Lees alles over de JOGG-aanpak, de initiatieven en de resultaten. Ontdek hoe kinderen in samenwerking met hun omgeving een gezonde toekomst wordt geboden. Bezoek de website van JOGG.

Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving. Dit doen ze onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Lees er alles over op hun website.

CONCEPT JOGG AANPAK

Samen sta je sterker

Het JOGG netwerk in Roermond

Het gezonder maken van de omgeving doe je niet alleen, maar samen. Daarom is de JOGG-aanpak van en voor iedereen: scholen, kinderopvangorganisaties, sportverenigingen, bedrijven, GGD, CJG, kinderen én hun ouders helpen mee. JOGG Roermond helpt hen bovendien om zich samen in te zetten voor een gezonde toekomst voor de Roermondse jeugd.

JOGG-aanpak Roermond

Deze organisaties doen al mee:

Kinderopvang
Stichting Kinderopvang RoermondLeef KindKeet in de KerkBly! Kinderopvang

Basisscholenhttps:
De Zonnewijzer – De KasteeltuinVincent van Gogh’t MozaïekDe BrinkDe Steenen BrugSynergieschoolLambertusSt.TheresiaWillem de ZwijgerDe Spoorzoeker

Welzijnsorganisaties/zorgprofessionals
Obesitascentrum Laurentius Ziekenhuis – Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-LimburgGGD Limburg NoordWel.kom Roermond

Sportvereniging
Korfbalvereniging Ready’60

Binnenspeeltuin
De Graasj

Media Ukkie dagen

2022

Het gezondschap in de Supermarkt

2022

Trommel zonder rommel

september 2022

De JOGG aanpak in Roermond

Hoe we samenwerken, wat we doen en waarom.

Slider Roermondsport.nl (1)