Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) Roermond

Stel je eens voor dat iedereen lekker in z’n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo’n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen? Daarom zet Roermond zich in voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gewoon gezond kunnen opgroeien.


Het belang van de omgeving

Van alle kinderen in Roermond tussen de 4 en 14 jaar is ongeveer 18% te zwaar. Dit komt echter niet door de kinderen zelf, maar door de omgeving waarin ze opgroeien. Daarom maken we de plekken waar kinderen veel komen gezonder. Zodat ze thuis, op school of op hun sportvereniging meer bewegen en gezonder eten. Zo maken we gezond opgroeien de normaalste zaak van de wereld.


Samen sta je sterker

Geen enkele partij kan overgewicht en obesitas in zijn eentje oplossen. De JOGG-aanpak is van en voor iedereen: scholen, kinderopvangorganisaties, sportverenigingen, bedrijven, GGD, Centrum voor Jeugd en Gezin, kinderen én hun ouders helpen mee. JOGG Roermond helpt hen om zich samen in te zetten voor een gezonde toekomst voor de Roermondse jeugd.

Meedoen?

Wilt uw organisatie zich ook aansluiten bij het JOGG-netwerk? Neem dan contact op met Marloes Hagemans, JOGG-regisseur van de Gemeente Roermond: marloeshagemans@roermond.nl.

Deze organisaties doen al mee:

Basisschool De Zonnewijzer
Basisschool De Kasteeltuin
Basisschool Vincent van Gogh
Basisschool ’t Mozaïek
Basisschool De Brink
Basisschool De Steenen Brug
Synergieschool
Basisschool Lambertus
Basisschool St. Theresia
Basisschool Willem de Zwijger
Stichting Kinderopvang Roermond
Leef Kind
Kinderopvang Keet in de Kerk
Bly! Kinderopvang
Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg
GGD Limburg Noord
Korfbalvereniging Ready’60

Lees alles over de JOGG-aanpak, de initiatieven en de resultaten. Ontdek hoe kinderen in samenwerking met hun omgeving een gezonde toekomst wordt geboden. Bezoek de website van JOGG.

Team:Fit zet zich in voor een gezondere sportomgeving, onder andere door het aanbod in sportkantines en -accommodaties gezonder te maken. Lees er alles over op hun website.