Bewegingsonderwijs

Een leven lang bewegen

Plezier in sport en bewegen is de basis voor een lang, actief en sportief leven. Dit begint al vanaf jongs af aan. Het motorische vaardig maken en houden van zoveel mogelijk kinderen is hierin dan ook een belangrijke stap. Hoe vaardiger iemand is hoe meer plezier hij of zij beleeft in sport en bewegen. Trots zijn wij dan ook dat we op 15 basisscholen in Roermond de gymlessen mogen verzorgen met vakbekwame vakleerkrachten. Deze vakleerkrachten geven gymlessen in de sporthal maar ook geven zij buitengymlessen, bijvoorbeeld op de speelplaats of een grasveldje naast de school. Onze missie is om alle kinderen in Roermond motorisch vaardig te maken op ieder zijn eigen niveau. Zodat er een sportieve basis ligt waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen. Wil je weten wie op welke school de lessen verzorgd? Kijk dan onderaan onze pagina.

Na-schools sporten

Veel scholen zien het belang van sporten op school. Steeds vaker zien wij ook dat het belang van tussenschools en na-schools sporten door de scholen wordt gezien. Op verschillende scholen bieden wij dan ook sport, spel en beweeglessen aan tussen en na-schools. Dit is altijd in overleg met de desbetreffende school.

MQ-scan

Op bijna alle scholen in Roermond bieden wij de MQ-scan aan. Met de MQ-scan worden leerlingen gevolgd in hun motorische ontwikkeling. Dit alleen met toestemming van de ouders. Wil je meer weten over de MQ-Scan, kijk dan op onze speciale pagina met uitleg en vragen over de MQ-scan.

Wat kunnen wij voor jullie betekenen

Willen jullie je ook sterk maken voor deze missie dan helpen wij je graag. Heb je vragen als school, vereniging, kind, ouder of andere instantie, neem dan contact met ons op. Wij helpen jullie graag verder. Want iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Mail ons op: Bewegingsonderwijs@roermond.nl

foto gymles

Thuis Gymles voor Kids

Gymlessen die je thuis kunt doen

Tijdens de lockdown in 2020 en 2021 hebben de gymdocenten van Sportservice niet stilgezeten.
Ze zijn online gymlessen gaan maken. Dus heb je niets te doen en wil je lekker vanuit thuis een sportieve en leuke gymles volgen?
Ga dan naar onze YouTube-playlist voor alle video’s >> en gym mee!