Bewegingsonderwijs

Een leven lang bewegen

Plezier in sport en bewegen is de basis voor een lang, actief en sportief leven. Dit begint al vanaf jongs af aan. Het motorische vaardig maken en houden van zoveel mogelijk kinderen is hierin dan ook een belangrijke stap. Hoe vaardiger iemand is hoe meer plezier hij of zij beleeft in sport en bewegen. Trots zijn wij dan ook dat wij de afgelopen 10 jaar op 18 verschillende basisscholen de gymlessen hebben mogen verzorgen. Inmiddels hebben wij in overleg met de scholen de lessen en vakleerkrachten overgedragen aan de scholen zelf. Deze vakleerkrachten geven gymlessen in de sporthal maar ook geven zij buitengymlessen, bijvoorbeeld op de speelplaats of een grasveldje naast de school. Onze missie is om samen met de scholen alle kinderen in Roermond motorisch vaardig te maken op ieder zijn eigen niveau. Zodat er een sportieve basis ligt waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen. Wij blijven dus samenwerken met de scholen op dit gebied en verzorgen ook de inrichting van de gemeentelijke sporthallen voor een optimale sport en beweeg basis.

MQ-scan

Op bijna alle scholen in Roermond bieden wij de MQ-scan aan. Met de MQ-scan worden leerlingen gevolgd in hun motorische ontwikkeling. Dit alleen met toestemming van de ouders. Wil je meer weten over de MQ-Scan, kijk dan op onze speciale pagina met uitleg en vragen over de MQ-scan.

Wat kunnen wij voor jullie betekenen

Willen jullie je ook sterk maken voor deze missie dan helpen wij je graag. Heb je vragen als school, vereniging, kind, ouder of andere instantie, neem dan contact met ons op. Wij helpen jullie graag verder. Want iedereen moet kunnen sporten en bewegen. Mail ons op: Bewegingsonderwijs@roermond.nl

foto gymles

Thuis Gymles voor Kids

Gymlessen die je thuis kunt doen

Tijdens de lockdown in 2020 en 2021 hebben de gymdocenten van Sportservice niet stilgezeten.
Ze zijn online gymlessen gaan maken. Dus heb je niets te doen en wil je lekker vanuit thuis een sportieve en leuke gymles volgen?
Ga dan naar onze YouTube-playlist voor alle video’s >> en gym mee!