After School Sport & Cultuur

After School Sport & Cultuur is een project van de Provincie Limburg in samenwerking met Stichting Leergeld Limburg, het Jeugdfonds Sport en Cultuur Limburg & het Huis voor de Sport. Zij hebben als gezamenlijk doel om zoveel mogelijk kinderen in Limburg te laten MEEDOEN aan sport en cultuur. 

Pilot project MEEDOEN in Limburg

After School Sport en Cultuur is een van de vijf projecten van Project MEEDOEN in Limburg, de After School Sport en Cultuur is gestart in de gemeente Roermond binnen de wijk Donderberg. Dit wordt gecoördineerd door de buurtsportcoach Donderberg van Sportservice Roermond, hij zal samen met de professionals binnen de wijk als doel zoveel mogelijk kinderen te laten meedoen met sport en cultuuractiviteiten proberen te realiseren.

Bij de After School Sport en Cultuur verplaatsen 3 sport en 3 cultuuraanbieder zich naar de wijk Donderberg, zij zorgen voor aanbod vlak na schooltijd.  Via dit project is er aanbod binnen de wijk waar de kinderen kennis kunnen maken met deze verschillende sport- en cultuuractiviteiten.

Kracht

De kracht van dit project is het zoveel mogelijk obstakels wegnemen voor het kind en ouders, die normaal gezien deelname aan sport en cultuuractiviteiten zouden belemmeren. Door direct na school aanbod te creëren in de wijk, is de weg naar de vereniging of cultuuraanbieder kleiner en de kans om mee te (blijven) doen wordt groter.  Meedoen is niet alleen belangrijk voor je fysieke gezondheid, het is ook goed voor het sociale netwerk.

De weg naar de After School Sport en Cultuur.

Heb je een sport en/of een cultuuractiviteit gevonden? doe mee met de gratis proeflessen en wanneer je het echt leuk vindt word je geholpen om je in te schrijven bij een aanbieder. Zijn je ouders niet in de mogelijkheid om de contributie te betalen? Dan kan de coördinator je verder helpen door middel van fondsen in te schakelen zodat jij mee kan doen. Zo kan jij zonder zorgen mee blijven doen bij een sport en/of cultuuractiviteit die jij leuk vindt.

afbeelding flyer met de routeplanner om te gaan sporten afbeelding flyer met de route naar een creatieve hobby

Het aanbod in de wijk Donderberg:

  • Dinsdag Sportmix: kickboksen, klimmen, handboogschieten, basketbal met The Archery Club in  Sporthal Donderberg 15:00 – 16:00 | leeftijd 6 -9 jaar
  • Dinsdag Sportmix: kickboksen, klimmen, handboogschieten, basketbal met The Archery Club in  Sporthal Donderberg 16:00 – 17:00 | leeftijd 10 -13 jaar
  • Dinsdag fashion met Atelier Floor en Nellie in Jongerencentrum Gotcha 15:00 – 16:00
  • Dinsdag fashion met Atelier Floor en Nellie in Jongerencentrum Gotcha 15:00 – 16:00
  • Donderdag voetbal met Tigers Roermond in Sporthal Donderberg 15:30 – 17:00
  • Vrijdag voetbal met Tigers Roermond in Sporthal Donderberg 13:00 – 15:00