HealthyLIFE

Voor iedereen die wilt meebewegen naar een gezonde leefstijl

HealthyLIFE is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen vanaf 18 jaar. Doel is het bevorderen van een actieve leefstijl en gezond voedingspatroon. Het programma richt zich op zowel eten als op bewegen. Dit heeft meer effect dan een aanpak op een van deze twee thema’s. Daarom staan bewegen, gedrag, voeding en Positieve Gezondheid centraal.

HealthyLIFE is een stimulans om uw leefstijl kritisch onder de loep te nemen én om zowel uw beweeg- als voedingsgewoonten te veranderen. Elke aanpassing in uw leefstijl kan al gezondheidswinst opleveren. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteit van leven, zelfredzaamheid, een betere gezondheid en langere participatie in de samenleving.


Voor wie

Het programma is in het bijzonder bedoeld voor kwetsbare volwassenen met overgewicht (BMI 25-30) én een (matig) verhoogd risico op hart- en vaatziekten of Diabetes Mellitus type 2 (DM2), of kwetsbare volwassenen met obesitas (BMI > 30).


Het programma

Het healthyLIFE programma duurt in totaal 24 maanden. De interventie bestaat uit een combinatie van leefstijlcoaching en beweegcoaching waarbij Positieve Gezondheid centraal staat. U neemt deel aan tweemaal 8 groepsbijeenkomsten leefstijlcoaching en aan een beweegprogramma op maat gedurende 14 weken. Voor het onderzoek doet u op verschillende momenten diverse testen.


Geen kosten voor u

De kosten voor deelname aan het leefstijlprogramma worden doorgaans door uw zorgverzekeraar vergoed. Dit heeft géén invloed op uw eigen risico. De kosten voor deelname aan het beweegprogramma worden betaald door de gemeente Roermond.


Aanmelden

U kunt aanmelden voor healthyLIFE via de huisartsenpraktijk. Bespreek uw interesse met uw huisarts of met de praktijkondersteuner. Deze mag u doorverwijzen. Vervolgens wordt u telefonisch benaderd voor een intakegesprek.

Meer informatie over healthyLIFE

Meer informatie leest u in de informatiebrochure die u hieronder kunt downloaden. Of bekijk de website van het healthyLIFE programma. Bespreek de informatie eventueel met uw partner, familie of vrienden. Heeft u na het lezen nog vragen? Dan kunt u terecht bij uw huisarts en praktijkondersteuner. Of stel uw vraag aan ons.

HealthyLIFE aan Huis

Thuis in beweging blijven met healthyLIFE aan Huis.

Op ons Youtube kanaal vindt u verschillende oefenvideo’s zodat u thuis zelf aan de slag kunt gaan. Naast de (bekende) spierversterkende oefeningen uit de lessen is er ook aandacht voor mobilisatie en ontspanning.